NOVI FORMAT

MIJENJA SE NAČIN GLASANJA: Pobjednik Eurosonga neće biti poznat do samog kraja

Glasanje na natjecanju za pjesmu Eurovizije ove će godine biti znatno izmijenjeno, a glavni motiv promjena bio je želja za dodatnim uzbuđenjem.

Prijašnjih godina o broju bodova koji dobije pojedini natjecatelj na izboru za pjesmu Eurovizije odlučivali su profesionalni žiri i gledatelji, a rezultat je prezentiran kao ukupan zbroj glasova publike i žirija.

EUROSONG 2016. GODINE: Zvižduci neće biti cenzurirani, očekuje nas autentičan prijenos

Od ove godine ocjene žirija i publike prezentirat će se zasebno, tako da pobjednik neće biti poznat sve do samog kraja natjecanja. Na taj će način gledateljima koji prate Eurosong biti mnogo uzbudljivije.

“Prethodnih godina znali smo tko je pobjednik i do 20 minuta prije završetka prezentiranja glasova, no to nije dobar TV princip. Novi format dodat će novo uzbuđenje natjecanju”, rekao je Martin Österdahl, producent ovogodišnjeg Eurosonga.

Gledatelji će sada imati još više razloga za glasanje.

OSTVARENJE SNA IZ DJETINJSTVA: Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu

“Novi format glasanja garantira da će pjesma koja je najpopularnija među publikom dobiti 12 bodova, bez obzira na to kako je žiri glasao”, rekao je Jon Ola Sand, izvršni supervizor Eurosonga.

Veliko finale ovogodišnjeg Eurosonga održat će se 14. svibnja u Stockholmu, a Hrvatsku će predstavljati prošlogodišnja pobjednica showa ‘The Voice’, Nina Kraljić.

Posljednji put smo na natjecanju nastupili 2013. godine. Predstavljala nas je Klapa s mora s pjesmom Mižerja.

Hoćete li gledati izbor za najbolju pjesmu Europe?

Povratak na Net.hr