10. GODIŠNJICA

MASA BASSA TREST ĆE KAMENE ZIDOVE AMFITEATRA: Za pet dana počinje Outlook – vodeći svjetski festival soundsystem kulture

U srijedu 6. rujna počinje Outlook festival, jedan od vodećih festivala bassa i soundsystem kulture u svijetu. Festival ove godine slavi 10. godišnjicu vrhunske muzičke i plesne zabave na tvrđavi Punta Christo koju nakon godina dijeljenja pozitivne energije mnogi fanovi festivala već zovu ‘domom’.

Outlook festival na jednu će večer preuzeti povijestni pulski amfiteatar. Glavni gost bit će grime čarobnjak Dizzee Rascal, dobitnik Mercuty nagrade koji će uskoro objaviti album kojeg ljubitelji njegove glazbe dugo čekaju. Tu su i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra.

Orkestru se pridružuje Zagrebački kvartet

Radi se o orkestru oformljenom povodom velikog jubileja Outlook festivala. U 100 minuta Outlook Orchestra će odsvirati obrade hitova kojima su DJ-jevi i producenti diljem svijeta tresli zidove klubova, a fanove dovodili do ekstaze.


Oekestar je nastupao u brojnim znamenitim koncertnim dvoranama širom svijeta poput Sydney Opera House i New York UN Concert Halla. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri izdali su preko 40 gramofonskih ploča i dobitnici su brojnih domaćih i inozemnih nagrada. Outlook orkestrom će dirigirati nagrađivani skladatelj Tommy Evans, pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra i Gentleman’s Dub Club. Legendarni producen Kvartet ti Adrian Sherwood i Mad Proffesor dodat će svemu svoje živi dub mix i efekte.

Orkestar čine neki od najpoznatijih britanskih glazbenika, uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i puhačku sekciju. Njima će se pridružiti i Zagrebački kvartet s tradicijom dugom čak 90 godina.

Najveći MC-jevi na zajedno na jednoj pozornici

Cijeloj priči pridonijet će i nastupi nekih od najvećih MC-ja iz svijeta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih.

Povratak na Net.hr