PRILIKA ZA SLAVU I ZARADU

KORONAVIRUS JE ZARAZIO I GLAZBU: Niču trash hitovi posvećeni pandemiji. Bole više od virusa, ali ‘razvaljuju’ milijunskim pregledima

Koronavirus je inspirirao i mnogobrojne pjesme objavljene na video ili streaming platformama i to svih žanrova, s naslovima s više ili manje dobrog ukusa, s više ili manje obožavatelja

Etablirani dominikanski pjevač Yofrangel privukao je više od 2,8 milijuna pregleda na Youtubeu s pjesmom “Coronavirus”, koju je objavio 9. veljače. Pjevač pjesmu započinje kašljući ispružen na ležaljki Hitne pomoći i potom na španjolskom zapjeva “Pazite, stiže koronavirus”.

NAPUŠTA ‘ZVIJEZDE PJEVAJU’ ZBOG – KORONAVIRUSA: Tony Cetinski ipak neće biti u žiriju, a zna se i tko će ga zamijeniti

Za razliku od te pjesme, koja je snimljena s popriličnim proračunom, pjesma “Sega Coronavirus” snimljena je sa skromnim sredstvima na otoku Reunion.

Streaming platforme su preplavljene

Plesač JF Aubin pleše u kariranoj košulji ili sjedi na bolničkom krevetu sa zaštitnom maskom na licu. Riječi pjesme upozorenje su slušateljima. “Mali virus koji se jedva može vidjeti upravo nas uznemirava. Jedan običan dodir, običan kašalj, može ubiti. Koronavirus je stigao, treba se zaštititi”.

SLAVNA MANEKENKA JE BOLESNA, SUMNJA NA KORONAVIRUS: ‘Nadam se da je samo prehlada’

Streaming platforme su preplavljene. Objavljene su samostalne pjesme kao što su “La cumbia del coronavirus”, “Mister Cumbia” ili playliste s djelima poznatih umjetnika inspiriranih pandemijom kao što su “Temperature” (Temperatura) Sean Paula, “Hot N cold” (Vruć i hladan) Katy Perry i “Don’t Panic” (Ne paničarite) Coldplaya.

Događalo se već mnogo puta

Većina pjesama, gotovo bezbrojnih, djelo je nepoznatih autora, ne nužno umjetnika i ne prolazi dobro kod publike, rekao je Bertrand Dicale, novinar koji prati glazbu. No internet im omogućuje da brzo dopru do publike. “Te skladbe kreirane kod kuće vidljive su svima.”

GLORIA GAYNOR VS. KORONAVIRUS: Disko kraljica otpjevala ‘I Will Survive’ i pokrenula viralni izazov s dobrom svrhom

Dicale je istaknuo da se to već puno puta događalo kroz povijest kada bi se dogodilo nešto značajno.

Povratak na Net.hr