I ove godine na INmusic festival dolaze europski glazbeni potencijali

Jedan od nacina je doci na INmusic festival koji u suradnji s programom ETEP (European Talent Exchange Program) potice nastupe i popularizira mlade europske izvodace kroz festivale i medije. Ove godine dolaze nam Linkoban, N’toko i Ti.

Kinesko danska kombinacija utjelovljena u Ling Ly, poznatija kao Linkoban sve se vise uvlaci u europsku glazbenu scenu i pod kozu publike koja ocekuje nesto drugacije.

Njene live izvedbe hipnotiziraju i udaraju kako vizualno, tako i zvucno. Debitantski album ‘Super Into It’ je naisao na veliko odobravanje, a basevima ispunjen hit ‘Like This’ obiljezio je skandinavske plesne podije i radijski eter sjevernih zemalja.

Linkoban nije bila iste srece i u Kini. Zbog previse eksplicitnih tekstova dobila je zabranu javnog nastupa pa je medije i velike klubove zamijenila underground nastupima. Koliko se moze saznati, o nastupima ce se jos dugo pricati.

//www.youtube.com/embed/vYy4bHjiJrU

S nesto juznijih i nama susjednih predjela dolaze najglasnija hip-hop usta Slovenije. N’toko je svoj ugled stekao zahvaljujuci svojim tehnickim vjestinama i nevjerojatnom brzinom koja mu je omogucila uzastopne pobjede na drzavnim rap natjecanjima.

N’toko, nakon nekoliko izdanih albuma, od kojih je ‘Parada ljubezni’ naisla na najbolji prijem, danas zivi na relaciji izmedu Slovenije i Japana gdje je odradio vise od 40 koncerata. S vremenom je brzina ustupila pred hip hop ostrinom upakiranom u dance elektro pop u sto ce se uskoro moci osvjedociti i publika INmusic festivala.

//www.youtube.com/embed/lGG980pugeQ

Za kraj, u suradnji s CEETEP programom INmusic festival predstavlja psihodelicni elektro pop duo Ti iz Srbije. Rijec je o potpuno drugacijem zvuku nego li kod prethodna dva izvodaca. Ilija Duni i Trajce Nikolovski, rodeni u Makedoniji, svoje su putove ukrstili u Beogradu nakon cega su uskoro nasli svoj put do publike.

Prepoznatljivi su po snenim melodijama, toplim synth bass dionicama i jednostavnom ali dirljivom poezijom. Njihov prvi album ‘Vidimo se’ najbolji je soundtrack za lijena i kisna poslijepodneva ili za budenje u kasna suncana jutra.

Ne propustite najbolju europsku glazbu u nastajanju, ali i glazbene legende poput The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis te mnoge druge. Festivalske karte kupite za samo 349 kuna u Tisak media centrima , Dirty Old Shopu te online na sluzbenoj stranici festivala.

INmusic festival se pobrinuo i za one koji ne dolaze iz Hrvatske. Festivalske pakete koji ukljucuju ulaznicu, kamp te prijevoz iz Ljubljane, Maribora, Beograda, Skopja, Podgorice, Mostara, Sarajeva i Banja Luke, potrazite na sluzbenoj web stranici festivala.

Povratak na Net.hr