FINA PLAĆA

GDJE NASTUPAJU DOMAĆE ZVIJEZDE ZA NOVU GODINU I KOLIKO ĆE ZARADITI: Hrvatski gradovi odriješili kesu, Dubrovnik pobijedio

Ako još uvijek niste odlučili gdje ćete proslaviti Silvestrovo, pogledajte tko će nastupati na trgovima diljem Lijepe naše, ali i koliko će gradski šefovi ‘iskeširati’ za tu noć.

Najluđa noć u godini najisplativija je za poznate pjevače i glazbenike koji zarade pozamašan novac uvođenjem publike u novu godinu.

Dok se za ostale gradove već mjesecima zna tko će nastupati u njima na Staru godinu, Grad Zagreb je tek danas poslao službeno priopćenje. Zagrepčane će tako na najluđu noć na Trgu bana Josipa Jelačića zabavljati DJ, Gazde, Doris Dragović, Tonči Huljić & Madre Badessa te grupa Vatra. Naravno, u ponoć će biti tradicionalni vatromet te gradonačelnikova čestitka. Nije poznato koliko će Milan Bandić iskeširati za taj događaj.

Dubrovnik široke ruke, iza njega Split

Dino MerlinFoto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dubrovačke vlasti su za doček 2018. izdvojile rekordnih 600.000 kuna. U Gradu će nastupiti Dino Merlin čiji angažman stoji 64.000 eura. Prije njega će publiku zagrijati Pravila igra, a nakon njega će je zabavljati Songkillersi.

Splićane će na Rivi zabavljati Gustafi i Jole, koji će zaraditi 20.000 eura. Ukupno će doček Nove godine splitske vlasti koštati 450.000 kuna.

Sličnu cifru izdvojit će i Šibenik, u kojem će nastupiti Dubioza Kolektiv i Elemental. U Biogradu na Moru će nastupiti Zabranjeno Pušenje i klapa Kampanel, a Hladno pivo će zagrijati Mali Lošinj. Na Rabu će pjevati Petar Grašo, na Viru Giuliano, a u Zadru Marko Škugor i klapa Intrade. Pred Makaranima će pjevati Željko Bebek.

Puljane će u 2018. uvesti Prljavo kazalište, a obližnji Pazin zagrijat će Parni valjak. U Rijeci će nastupiti Jinxi i Crvena jabuka, a gradske će oce to koštati 250.000 kuna.

Osijek će u Novu uvesti Zvonko Bogdan i grupa Detour, a grad će za doček izdvojiti oko 230.000 kuna. Vinkovčane će rasplesati Ivan Zak, koji će tamo održati čak dva koncerta – u 12.30 za djecu, a navečer za odrasle.

I Vinkovčani će u 2018. ući uz zvuk tamburica. Njih će zabavljati Bosutski bećari, dok će Karlovčanima pjevati Neno Belan.

Najveće zvijezde nastupaju u Crnoj Gori

Najveće hrvatske zvijezde ove godine neće nastupiti u domovini. Jasno je i zašto: dok hrvatski gradovi troše stotine tisuća kuna, susjedi su za dočeke izdvojili stotine tisuća eura.

Jelena Rozga će tako pjevati u Beogradu, a Severina, Gibonni i Tony Cetinski u Crnoj Gori. Gibo će nastupiti u Tivtu, gdje će pjevati i Željko Joksimović, a grad će za doček izdvojiti blizu 200.000 eura. Cetinski će pjevati u Podgorici, no iznos njegova honorara drži se u tajnosti.

U Budvi će 30. nastupiti Hladno pivo, no Novu će s građanima dočekati Bijelo dugme. Budva je za najluđu noć izdvojila 100.000 eura.

 

Povratak na Net.hr