REGIJA TUGUJE

I ĐOLETOVA STANICA U PULI ODALA MU JE POČAST: ‘Laku noć, dame i gospodo…’

Najvećem glazbeniku među pjesnicima počast su odali i  ‘na stanici u Puli’, koju je opjevao u pjesmi Katrin

Vijest o smrti Đorđa Balašević potresla je cijelu regiju. Preminuo je jučer u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je prije četiri dana primljen zbog upale pluća.

Đoletovi obožavatelji su se, nakon tužne vijesti o smrti, spontano okupili kako bi mu iskazali počast. Novosađani su se okupili na Trgu Slobode, gdje uz pjesmu i svijeće odaju počast Balaševiću, a mnogi ga se prisjećaju i u Zagrebu, natpisom koji aludira na njegovu pjesmu Stih na asfaltu.

ZAGREB ISPUNIO BALAŠEVIĆU ŽELJU: Dobio svoj natpis ispred Name; ‘Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom…’

Najvećem glazbeniku među pjesnicima počast su odali i u na „stanici u Puli“, koju je opjevao u pjesmi Katrin. Na jednoj od svijeća stoji “Laku noć dame i gospodo”,. stih iz pjesme kojom je Odlazi cirkus kojom je u pravilu završavao koncerte. U pulskoj Areni, Balašević je i održao prvi koncert u Hrvatskoj nakon rata.

Ovako je u toj pjesmi pjevao Balašević:

Na stanici u Puli pod vrelim suncem leta
Sam čekao autobus i svirao gitaru
Tad sela je kraj mene i pitala dal smeta
I znam li dobar hotel u Rovinju il Vrsaru
Oprosti mi Katrin možda nisam bio fin
Mada si mi bila draga
Oprosti mi Katrin sve je sada samo dim
Našoj ljubavi ni traga

Danas svijet ima malo manje boje

Dirljivu posvetu Balaševiću napravio i je BiH umjetnik. Zagrebački Zagi, sarajevcki  Vučko i Beogradski Pobjednik grle “malog belog zeca” pored “par mandarina”.

Povratak na Net.hr