Nevjerojatna sličnost

‘HELLO’ JE PLAGIJAT? Adele optužena da je ukrala hit Toma Waitsa

Obožavatelji pjevačice Adele primijetili su sličnost između njene nove pjesme Hello i pjesme Toma Waitsa Martha iz 1973.

Fanovi pjevačice Adele na Twitteru su počeli diskusiju nakon što su uvidjeli sličnost između njezinog novog hita Hello i pjesme Toma Waitsa iz 1973. pod naslovom Martha.

Naime, i Adele i Waits u pjesmi telefoniraju s bivšom ljubavi i žele se s njom/njim naći što je korisnike interneta nagnalo da misle kako je Hello – plagijat.

No, dok se Waits obraća izričito jednoj osobi, bivšoj partnerici, Adele je u nedavnom intervjuu izjavila kako s njezinom pjesmom to nije slučaj.

“Ne radi se ni o kojoj osobi specifično. Radi se o prijateljima, bivšim dečkima, o meni, o mojoj obitelji, o mojim obožavateljima, pojasnila je pjevačica.

I dok su neki obožavatelji skeptični u vezi sa sličnošću dviju pjesama, producent i tekstopisac Greg Kurstin, koji je radio s Adele na pjesmi, izjavio je kako je konkretno Tom Waits poslužio kao inspiracija za nastajanje pjesme.

“Razgovarali smo o Tomu Waitsu i još nekim pjevačima koji su kroz pjesme pričali priče. Mislim da je to bila ideja”, izjavio je Kurstin.

Usporedite pjesme i procijenite sami: je li trenutno najveći hit na sceni plagijat?

Mashable.com/Hot.hr

Povratak na Net.hr