Dobro došla!

GRACE JONES STIŽE U ARENU! Zvijezda prvi put nastupa u Hrvatskoj, još uvijek je spektakularna

Ikona glazbene scene 80.-tih Grace Jones nastupit će na ovogodišnjem izdanju Dimensions festivala, najavili su organizatori u utorak otkrivši prva festivalska imena, među kojima su Moderat, Yussef Kamaal i Moses Boyd.

Šesti Dimensions festival otvorit će Grace Jones svojim prvim nastupom u Hrvatskoj. “Svemoćna, enigmatična, intrigantna ikona glazbene scene, koja definira glazbu, modu i umjetnost već 30 godina. Poznata po androgenoj pojavi, jednako kao i po glazbi, 68-godišnja Grace Jones nastupit će u pulskoj Areni, 30. kolovoza”, najavljeno je.

Supermodel, pjevačica i glumica

Organizator podsjeća da se pjevačica, nakon 19 godina pauze, 2009. vratila sa zapaženim albumom “Hurricane”, a nastupima na pozornici sačuvala originalnost i energičnost kao i na početku karijere.

Jones je podrijetlom s Jamajke, a nakon karijere supermodela krajem sedamdesetih se počela baviti pjevanjem i glumom. Najveći uspjeh i svjetsku slavu požnjela je s tri albuma s početka osamdesetih na kojima je surađivala s čuvenim jamajkanskim  ritam dvojcem – bubnjarom Sly Dunbarom i basistom Robbie Shakespeareom (Warm Leatherette, Nightclubbing i Living My Life).

Nastupit će i elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparata, predvodnici berlinske scene. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni, koji je otvorio cijenjeni jazz glazbenik Kamasi Washington, ovogodišnji festival uveličat će nastup eksperimentalnog jazz benda Yussefa Kammaala te bubnjara i kompozitora Mosesa Boyda, stoji u priopćenju.

“Yussef Kamaal jazz trio, koji nastupa na otvorenju i na tvrđavi upoznat će nas sa snenom stranom jazza, Moko Shibata aka Powder s world music scenom, a DJ Okapi sve će začiniti s afro ritmovima”, poručuje organizator.

Tvrđava Punta Christo

Pozornice na tvrđavi Punta Christo, od 31. kolovoza do 4. rujna ugostit će više od 80 imena sa samog vrha house, techno, disco, soul i jazz scene, među kojima se ističu Jeff Mills, Theo Parrish, Floating Points, Cymande, Nina Kravitz, Danny Krivit, Ata Kak, Hessle Audio, Levon Vincent, Dan Sinth aka Caribo, stoji u priopćenju.

“Nastupa jedan od utemeljitelja techno glazbe Jeff Mills, kao i kultno američko techno ime i kralj glazbene selekcije Theo Parrish koji u Pulu donosi zvuk Chicaga. Floating Points, nastupa s posebnim live showom, putovanjem kroz njegovu produkciju te s eklektičnim i ekspanzivnim DJ setom.  Jedan od vrhunaca mogao bi biti nastup slavnog funk benda iz 70-tih, Cymande, koji će u punom sastavu svirati klasike”, poručuje organizator.

Atmosferu na festivalu dodatno će zagrijati multi-instrumentalist i gospodar funka Shuggie Otis, reper iz Gane – Ata Kak, techno zvijezda Nine Kraviz, nova nada underground scene Helene Hauff, kao i Dan Snaith i Daphni, Joy Orbison i Hessle Audio tim, te Marcel Dettmann.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr