Gangnam Style potrgao je YouTube

Juznokorejska senzacija Psy i njegov spot Gangnam style uspjeli su, doslovno, strgati YouTube, iako je spot objavljen cak prije dvije godine.

Iako je Kim Kardashian u razgolicem izdanju imala potencijala naciniti stetu internetu i izazvati kaos, juznokorejski Psy to je zaista uspio napraviti. Tocnije, uspio je unistiti YouTubeov brojac pogleda.

Pregledi Gangnam Stylea presli su dvije milijarde u svibnju ove godine, sto je ujedno i prvi video u povijesti YouTubea pogledan toliko puta.

Tako su prvog prosinca nastupili tehnicki problemi, a YouTube je izdao i priopcenje u kojem priznaju da nisu bili spremni za Gangnam Style.

Naime, taj video premasio je limit u broju pregleda, pa brojac nije bio u mogucnosti prikazati koliko puta je pregled, odmah nakon sto je presao 2 milijarde. Upravo su se zbog tog spota odlucili nadograditi brojac.

“Nismo mogli ni zamisliti da ce neki video ostvariti broj pregleda veci od 32-bit integera (2.147.483.647), ali tada nismo racunali na PSY-a!”, napisali su u svojoj sluzbenoj objavi.
//www.youtube.com/embed/9bZkp7q19f0

Povratak na Net.hr