ČESTITKE NAGRAĐENIMA

FANOVI NEGODUJU ZBOG PJESME GODINE: Oliver i Gibonni očekivano trijumfirali, kući odnijeli šest Porina

Na pozornici Spaladium Arene nastupili su najpopularniji izvođači, koji su prije same dodjele prošetali crvenim tepihom.

Večerašnja 24. dodjela glazbene nagrade Porin, koja je okupila najveće zvijezde hrvatske estrade, nije bila puna iznenađenja.

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin podijeljeni su kipići u 12 ‘glavnih’ kategorija. Pobjednici večeri su, kao što se i očekivalo, Oliver i Gibonni koji su za album Familija dobili još tri Porina, što znači da su s tri prijašnja kući ponijeli ukupno šest kipića (album godine, najbolja vokalna suradnja za skladbu Sreća, Oliver za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe Gdje to piše?, nagrada za najbolju produkciju i aranžman, te najbolji album pop glazbe).


Iza splitskih glazbenika po broju nagrada slijedi Matija Dedić s tri Porina, koja su mu dodijeljena u predprijenosu (Najbolji koncertni album Matija svira Arsena – Live in ZKM, pjesma s tog albuma Ni ti ni ja za instrumentalnu izvedbu, a u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe i skladbu Fortune smiles).

Grupa Detour u velikom finalu dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu Zaljubila sam se. U konačnici imaju dvije statue jer su nagradu dobili i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

No, fanovi Nine Badrić ne slažu se s odabirom pa su poručili: “Znači strašno. Hit godine je bila definitivno pjesma Dani i godine. Kakav Detour.”

Isto toliko ima Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj koji su na završnoj svečanosti dobili Porina za Najbolju izvedbu klasične glazbe i skladbu Sunčana polja, a dobitnici su i u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe.

Josipa Lisac je nagrađena za najbolju žensku vokalnu izvedbu, a najbolji novi izvođač je Antonela Doko. Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe Oči duše, a Let 3 najbolji album rock glazbe Angela Merkel.

Najbolji album jazz glazbe dobitnik je Spiritual Market u izvedbi Vedrana Ružića, Singrlice i njihov album Ajde cure u… nagrađene su za Najbolji album etno glazbe dok je Najbolji album tamburaške glazbe Siniša Leopold – Gold collection u izvedbi Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a. 

Dodijeljeni su i Porini za životna djela, a nagrađeni su: Zrinko Tutić, Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica.  

Statue PorinFoto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Tko je sve osvojio Porin ranije danas, pogledajte OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr