banner

NAPETA SITUACIJA

EUROSONG ĆE KAZNITI ARMENIJU: Zaprijetili im diskvalifikacijom jer su prekršili jedno od osnovnih pravila

Armenska javna televizija bit će kažnjena zbog prikazivanja zastave samoproglašene republike Gorski Karabah kojom je u polufinalu mahala armenska predstavnica Iveta.

Tijekom prikazivanja prve polufinalne večeri Eurosonga na armenskoj javnoj televiziji, na desetak je sekundi prikazan armenski tim koji je mahao zastavama samoproglašene republike Gorski Karabah, zbog koje su Armenija i Azerbajdžan ratovali ’90-ih godina prošlog stoljeća, piše Eurosong.hr.

VELIKA ANKETA: Nina Kraljić se plasirala u finale Eurosonga, ima li šanse za pobjedu?

Europska radiodifuzijska unija (EBU) odlučila je kazniti armensku javnu televiziju, u skladu s pravilima. Naime, na Eurosongu je strogo zabranjena politika.

EBU je u službenoj objavi napisao kako je svjestan napete situacije između dviju zemalja s Kavkaza.

O prirodi sankcije odlučit će sljedećeg mjeseca.

“Smatramo da je pojavljivanje zastave Gorskog Karabaha ozbiljno kršenje pravila Eurosonga 2016. Nadalje, EBU je nametnuo politiku nulte tolerancije prema armenskoj delegaciji zbog kršenja pravila ovogodišnjeg Eurosonga. Referentna grupa želi istaknuti da bi svako daljnje kršenje pravila moglo dovesti do diskvalifikacije s ovogodišnjeg ili s narednih izdanja Eurosonga”, poručila je Europska radiodifuzijska unija.

Povratak na Net.hr