Bravo naši!

MAESTRALNI JACQUES U FINALU EUROSONGA! ‘Hvala svima, ovo smo napravili za Hrvatsku!’ Pogledajte nastup

U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga nastupilo je 18 zemalja, od kojih je njih 10 izborilo finale. Među njima je i naš Jacques Houdek s pjesmom ‘My Friend’ čiji nastup možete pogledati ovdje:

 

 

23: 06 – U finale idu Bugarska, Bjelorusija, Hrvatska, Mađarska, Danska, Izrael, Rumunjska, Norveška, Nizozemska i Austija, a sažetak njihovih nastupa možete pogledati ovdje:

22:55 – Predstavnica Makedonije obznanila je u razglednici trudnoću, a upravo ju je pred milijunskom publikom zaprosio njezin dečko. Sva je u suzama pa izgleda da je stvarno bilo spontano.

22:50 – Nastup plesne skupine Apache Crew.

22:30 – Glasovanje je počelo, možete početi gristi nokte i glasovati za konkurenciju jer za Jacquesa ne možete. Kratki pregled večerašnjih nastupa možete pogledati ovdje:

22:25 – Predstavnik Izraela je Imri Ziv s pjesmom I Feel Alive. Prozirna majica bez rukava i plamen koji suklja iz pozornice podjednako su zagrijali publiku.

22:21 – Predstavnici Estonije su Koit Toome i Laura s pjesmom Verona. Ne zato što posebno vole Italiju već se referiraju na Romea i Juliju. Ako mislite da je to neoriginalno, znajte da je ona u bijeloj haljini, a on u crnom odijelu. Ipak, najtragičniji detalj ove ljubavne priče je pjevačev preljub s kamerom. Uskoro opširnije.

22:17 – Predstavnica Litve je  Fusedmarc s pjesmom Rain Of Revolution. Scenski nastup je još i prihvatljiv, ali aranžman cijele pjesme spaja stvari koje su s razlogom nespojive i cijela pjesma djeluje dosta kaotično. Prateći vokali i gitarist plješću s rukama u zraku. Jedini u dvorani…

22:13 – Predstavnik Bugarske je 17-godišnji Kristian Kostov s pjesmom Beautiful Mess. Zvuči vrlo svjetski, stilski djeluje kao kombinacija Kanye Westa i Drakea, a pjesma je nešto čega se niti Bieber ne bi posramio. Publika ga obožava.

22: 08 – Predstavnici Bjelorusije su NAVI s pjesmom Historyja Majho Zyccia (Priča mog života). Još jedna odlična izvedba na materinjem jeziku. Možda je problem što sve ostale pjesme razumijemo? Nismo sigurni, ali duet u bijelom je vesela pjesmica puna dobre energije i zvuči kao nešto što bi se vrlo lako moglo naći pri vrhu liste favorita.

22:03Švicarsku predstavlja Timebelle s pjesmom Apollo. Pjesma neće ući u anale, ali pjevačica ima prekrasnu žutu haljinu i stoji na improviziranom kružnom stubištu.

21:58Norvešku predstavlja JOWST s pjesmom Grab The Moment. Nitko se neće sjećati ovog nastupa nakon Jacquesa…

21:54 – Na redu je Hrvatska! Jacques maestralno odašilje poruku prijateljstva, odvažnosti, sanjarskog duha i ljubavi putem oba svoja glasa, i onog opernog i onog na kojeg smo navikli. U pratnji je tri prateća vokala, violine i violončela te projekcije na kojoj je malo on, a malo polje suncokreta koje vodi do brežuljka iznad kojeg je duga.

Jacques je bio presretan kada su voditelji pročitali da Hrvatska ide u finale, a kasnije je preko videoporuke na Facebooku poručio: “Hvala svima, ovo smo napravili za Hrvatsku!”

21:50 – Predstavnici San Marina su Valentina Monetta i Jimmie Wilson, a izvode pjesmu Spirit Of The Night. Pjesma zvuči poput hrvatskog dance hita iz devedesetih pa bismo mogli reći da ima onaj retro duh izgubljenog doba prožet nostalgijom i plesnim ritmom.

21:46 – Predstavnik Irske je Brendan Murray s pjesmom Dying To Try. Čovjek s balonom na pozornici. Pjesma nije baš pamtljiva, tipična eurovizijska himna.

21: 42 – Predstavnica Danske je Anja s pjesmom Where I Am. Stilom pjevanja pomalo podsjeća na Kelly Clarkson, ali na eurovizijski način. Vidjet ćemo što kažu glasači.

21: 38 – Pápai Joci s pjesmom Origo je predstavnik Mađarske, ali i romske zajednice. Slično kao i Portugal u utorak, ovo je prvi nastup koji nije na engleskom i općenito odstupa od ostatka nastupa te je večerašnja doza originalnosti i autentičnosti. Bravo!

21:32 – Predstavnice Nizozemske su tri sestre pod zajedničkim imenom O’G3NE, a izvode pjesmu Lights And Shadows. Dvije imaju crne haljine sa šljokicama, treća nosi crni kombinezon sa šljokicama. Pjesma je puna motivacijskih stihova i zvuči kao pravi hit devedesetih.

21:28 – Ilinca i Alex Florea predstavnici su Rumunjske s rap pjesmom Yodel It! O jodlanju. Ona jodla i pjeva, on repa. Na sceni se u jednom trenutku pojave veliki srebrni topovi. Eurosong.

21:24 – Claudia Faniello je predstavnica Malte s pjesmom Breathlessly. Bila joj je velika želja nastupati na Eurosongu i to je odradila korektno. Ni više, ni manje.

 

21:20 – Predstavnica Makedonije Jana Burčeska je putem razglednice prije nastupa objavila svima da je trudna! Jana je sama na pozornici, što pristaje naslovu pjesme ‘Dance Alone’. Pjesma je plesna i senzualna, a Jana suvereno zavodi sve kamere i publiku.

21:16 – Nathan Trent predstavlja Austriju s pjesmom Running On Air. Pjevač stoji na golemom srebrnom mjesecu i to je nažalost jedina pamtljiva stvar ovog nastupa.

21:11 – Polufinale otvara predstavnica Srbije Tijana Bogićević s pjesmom ‘In Too Deep’. Tijana nastupa u bijeloj haljini koje se odrekao službeni stilist RTS-a. Slične reakcije osoba odgovornih za pjesmu još se čekaju. Šalu na stranu, pjesma zvuči kao zgodni radijski hit, uz malo primjese treme koja se osjetila u glasu. Nastup je inspirirao twitteraše:

21:06 – Voditeljski dvojac izvodi pobjedničke pjesme Eurosonga u ukrajinskom stilu na harmonici i fruli u pratnji ukrajinskih tradicionalnih plesača i plesačica u nošnjama.

21:05 –  Saznali smo da je 1957.  doneseno pravilo da pjesma ne smije trajati dulje od tri minute. Odluku je motivirala pjesma Italije koja je trajala pet minuta. Dobra odluka.

21:00 – Spektakl je započeo predstavljanjem kandidata koji su u utorak prošli u finale:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr