ISTA PRAVILA ZA SVE

DRAMA OKO EUROSONGA JOŠ TRAJE: Ruskinji su zabranili nastup, zatim je pozvali natrag, a sada ih je odbila

Europska radiodifuzijska unija (EBU) je ponudila ruskoj pjevačici Juliji Samojlovoj da sudjeluje na Eurosongu putem satelita. No, ruska televizija je odbila taj prijedlog.

Nakon što je Ukrajina zabranila ruskoj pjevačici Juliji Samojlovoj ulazak u zemlju, a time i nastup na Eurosongu, Europska radiodifuzijska unija (EBU) pokušava pronaći rješenje kako da pjevačica u kolicima ipak zapjeva na glazbenom natjecanju u Kijevu.

RUSIJA NA EUROSONG ŠALJE PJEVAČICU U KOLICIMA: Evo što će pjevati, ako je prije ne uhite

“EBU je uložila napore da pronađe rješenje za nastalu situaciju i donijela je odluku da će ponuditi ruskom Prvom kanalu da Julija sudjeluje na Eurosongu putem izravnog uključenja preko satelita”, navela je Unija u priopćenju, dodavši kako bi natjecanje trebalo biti oslobođeno od politike.

No, Televizija Prvi kanal i službeno je odbila EBU-ov prijedlog da Julija Samojlova nastupa preko satelita.

“Smatramo prijedlog o nastupu na daljinu čudnim i odbijamo ga najviše iz razloga jer je kontradiktoran značenju natjecanja i pravilu koji nalaže nastup uživo na eurovizijskoj pozornici”, izjavio je predstavnik ruske televizije za portal meduza.io.

Također, meduza.io prenosi poruku kako EBU “ne bi smjela izmišljati nova pravila za rusku predstavnicu za 2017. i da mora održati natjecanje u skladu sa svojim pravilima”.

Samojlovoj je ulazaka u Ukrajinu zabranjen jer je 2015. godine nakon ruske aneksije posjetila Krim te javno izrazila svoje stajalište o novonastaloj situaciji, što je u Ukrajini zabranjeno zakonom.

 

Povratak na Net.hr