TATA I KĆER

ĐOLETOVA BAJKA ZA NJEGOVU BEBU: ‘Ležala sam nepokretna, a tata mi je pričao bajku kako ću izaći pješice…’

‘Da, kralj riječi me opet nasmijao ali i zabrinuo u isto vrijeme’, govorila je kćer Jelena

Kako bi potvrdili tužnu vijest o smrti Đorđa Balaševića, novinari su u nevjerici nazvali obitelj. Kći Jelena Beba Balašević samo je uspjela izustiti jednu riječ – “Da”. Supruga Olivera ni to.

LIJEČNICI SE DVA I POL SATA BORILI ZA ĐOLETA: Beba Balašević uspjela je izustiti samo jednu riječ

U svim intervjuima, Balašević je isticao ljubav prema Oliveri kojoj je posvetio i čitav album Dnevnik starog momka. Iako. Sam Balašević bi isticao kako su sve njegove „pjesme posvećene Oliveri, nisu možda o o njoj, ali njoj su posvećene“.

LJUBAVNA PRIČA ĐOLETA I OLIVERE: Znao je da je pronašao svoju srodnu dušu kad je prokomentirala igru legendarnog Hajdukovca

‘Tatina bajka mi je pomogla da stanem na noge’

No jedna pjesma odudara. Naopaku bajku Balašević je napisao nakon prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena Beba. Nakon teške prometne nesreće 1999., u kojoj je ozlijedila kralježnicu, ležala nepokretna u bolnici i prolazila kroz pakao. Govorila je da je to priča koja joj je pomogla da ponovo stane na noge. „Bila sam na odijelu intenzivne njege u Novom Sadu. Vratna kralježnica mi je stradala u prometnoj nesreći i i ležala sam nepokretna, bez osjećaja u čitavom tijelu“, govorila je tada Beba.

Jelena, srednje dijete Đorđa i Olivere, u posljednje vrijeme preuzela je i brigu oko komunikacije preko društvenih mreža, a pije tri godine napisala je osvrt na „Knjigu koje nema“, koju je Balašević izdao 2018.

‘Stvarni  su i bolnički suteren kao tunel ka nebesima i hladni čelik skalpela’

BALAŠEVIĆEVA KĆI OTKRILA KOJU TATINU PJESMU IZBJEGAVA: ‘Nije izmišljena, stvarni su i bolnički suteren i hladni čelik skalpela’

„Ne bi bilo točno reći da je ovo prva Đoletova bajka. OK, prva tatina bajka. Neću kriti da ovu vijest pišem ja, Beba, srednje dijete i jedan od urednika (smijem se malo folirati). Dakle, bilo bi to nefer prema Lepoj protinoj, Boži Pubu, prema Uspavanki za dečaka, prema, na kraju krajeva pjesmi koju najviše izbjegavam: Naopakoj bajci. Spomenuti likovi su (vjerojatno) izmišljeni, oni žive i dalje u fantastičnom pejzažu vrbaka pod mjesečinom, u birtiji okruženi kibicerima u transu, negdje tamo gdje im je zauvijek lijepo. No, Naopaka bajka nažalost nije izmišljena.

U njoj su stvarni i bolnički suteren kao tunel ka nebesima i hladni čelik skalpela i onaj prvi snijeg koji u ovoj priči ne donosi čudnu pjesmu, praporce i svatove. Čekaj, to je on o tebi pisao? Ono kad si imala nesreću? Je l’ ti stvarno pričao bajku, pitali bi radoznalci. Nisam je ja imala. Imali smo je svi. I nije tema za ovu priliku. Ali da, je, pričao mi je puno. I tata i mama i Lola i Aleksa, pričali su mi bajku o tome da ću izaći pješice iz bolničke sobe i ta bajka se na sreću obistinila. Mislim o tome upravo sada, dvadeset godina poslije Naopake, dok sjedim i kucam malu vijest da je tata napisao bajku koju neću izbjegavati. Naprotiv.“, napisala je.

Ni infarkt ga nije mnogo usporio

Đorđe Balašević prošle godine je nakon infarkta operirao srce, a nakon operacije je u svom stilu zbijao šale o „godini proizvodnje“, i o tome „kako će se se ipak trebati pričekati na ulicu s njegovim imenom“.

Nastavio je i kada se vratio na pozornicu – „‘Nije gotovo dok debeli ne otpjeva’ rekao je na koncertu u Zagrebu.

No njegova obitelj je strepila. U prosincu je mu dijagnosticirana upala pluća. Usprkos teškoj bolesti, i tada se nastavio šaliti.

BALAŠEVIĆEVA KĆI SE JAVILA IZ BOLNICE: ‘Uznemirimo se svaki put kad čujemo da zvoni telefon…’

BALAŠEVIĆ SE VRAĆA U FORMU, NAKON KONCERTA U OSIJEKU ZAPALIO ARENU ZAGREB: ‘Nije gotovo dok debeli ne otpjeva’

‘I u ovom suludom vremenu gleda kako da nas nasmije’

„Zovem Đoleta da vidim što radi i počnem razgovor sa:

– Kako si?

KORONULO prilično.

Da, kralj riječi me opet nasmijao ali i zabrinuo u isto vrijeme. Na sreću, nije pozitivan na koronu, samo je pozitivan na život, i u ovom suludom vremenu gleda kako da nas nasmije“, napisala je Beba prije par mjeseci.

Iako se činilo kako mu se stanje popravlja, Balašević je preminuo u petak u 68.godini života.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr