VIDEO: Djevojke će i dalje obožavati Pharella

Trenutno najpoznatiji i najisfuraniji glazbeni producent svijeta Pharrell Williams lansirao je svoj drugi studijski album jednostavno naslovljen Girl.

Gotovo da ne postoji teritorij pop industrije u kojem nije prisutan i kao takav pod povećalom zbog svih vidova aktivizma.

Otpočetka karijere Pharrell Williams je njegovao taj dualitet između producentskog i izvođačkog rada služivši drugima podjednako kako i sebi.

Uz mnoštvo suradnji došao je do statusa kada se njegovo ime izgovara s respektom pri kojem ima podjednaku komercijalnu ali ujedno zadržanu i kreativnu vrijednost, što nije tako čest slučaj u svijetu lake i brze potrošnje.

Na prvom je albumu In My Mind prije šest, sedam godina potpisao jednu od najjačih rap pjesama dosadašnjeg stoljeća Can I Have It Like That u suradnji s tada vrućom Gwen Stefani, dotakao još nekoliko zgodnih i vedrih tema (‘Raspy Shit’), međutim zakucavanje je izostalo vrlo vjerojatno zbog pretjerane potrebe slaganja što komercijalnijh beatova i potrebe udovoljavanja i sviđanja što širem segmentu publike.

//www.youtube.com/embed/JRMOMjCoR58

I dok u namjenskom producentskom radu i solo i kao Neptunes za druge bude opravdana potreba komercijalnog feedbacka (slagao je beatove za Justina, Britney – genijalnu I’m A Slave 4U, Jay Z-ja, Kelis, Clipse, Snoop Doggu podvalio briljantan Drop It Like It`s Hot, naprosto izmislio Robina Thickea s Blurred Lines i konačno uz Daft Punk trijumfirao prošle godine), dotle je na novom albumu odlučio koketirati što komercijalnijim pristupom.

Napraviti duete s Justinom, Miley Cyrus, vraćati lopticu s Daft Punkom.

Feelgood trik Happy iz soundtracka Despicalbe Me 2 na foru ‘kad si sretan lupi dlanom ti u dlan’ i genijalnim 24satnim videom zarazio je svijet od njegova studija do Čakovca i natrag.

Da je sve ostalo na tome već bi bilo opravdanja, no populistička produkcija na novom albumu nudi jo&sca ron; pokoji komad vrijedan funky groovea (Hunter i Come Get It Babe) međutim Pharrell kao falsetto pjevač još uvijek je inferiroran producentskom geniju.

Spojem tih izvođačko producentskih svijetova servisiran je album koji će se dodvoriti djevojkama svijeta i odraditi ulogu ‘vrućeg’ sezonskog kestena, međutim koji neće biti prekretnicom kakvom su bile neke gorespomenute ritmičke intervencije. Korektan pop ili kako mondeno vole zvati, neo soul album, zasigurno za puno retro disco i trendy partijanja. Ali, Pharrell je pametan, to mu i je bila namjera i svrha.

Ocjena: 7/10

//www.youtube.com/embed/6fT_GlomuXw

Povratak na Net.hr