Bob Dylan: Nije važno što nikad nisam htio stvarati pop glazbu

Prilikom dodjele nagrade za osobu godine, 73-godišnji Bob Dylan prisjetio se svih koji su mu pomogli u glazbenom uspjehu, neovisno o njihovom zvuku.

Na dodjeli nagrada u Los Angelesu, gdje mu je uručena nagrada MusiCares osobe godine, 73-godišnji Bob Dylan zahvalio se svima koji su ga kroz godine karijere podržali i onima koji su na njega utjecali.

Nakon što mu je nagradu predao bivši američki predsjednik Jimmy Carter, Dylan je zahvalio bendovima Byrds, Turtles i Sonny&Cher zbog toga što su popularizirali njegove hitove.

“Oni su od nekih od mojih pjesama napravili hitove na ljestvicama najvećih deset, a ja nisam bio pop skladatelj i stvarno to nisam htio biti. No, dobro je da se to dogodilo”, rekao je Dylan.

“Njihove verzije pjesama bile su kao reklame, ali nije mi to bilo važno, a 50 godina kasnije i moje se pjesme koriste u reklamama. Tako da je i to dobro”, rekao je.

“Ne smijem zaboraviti ni Jimija Hendrixa… On je uzeo neke moje pjesmuljke na koje nitko nije obraćao pažnju i napumpao ih do vanjske granice stratosfere, pretvorio ih je u klasike. I Jimiju moram zahvaliti. Da je bar s nama”, rekao je Dylan.

“Johnny Cash je snimio neke moje pjesme oko ’63., kad je bio kost i koža. Putovao je dugo, putovao je teško, ali bio je moj heroj. Puno sam njegovih pjesama čuo u djetinjstvu. Znao sam ih bolje nego svoje”, rekao je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr