Avangardna kaubojska priča najpoznatijeg domaćeg glazbenog para

Nakon Zadnjih riječi, prvog singla sa soundtracka dugoočekivanog filma Kauboji, Ivanka i Mrle predstavljaju Nupopo, neobičnu pjesmu koja obiluje jakim ritmom te electro i country elementima.

Jaku vokalnu podršku pružili su im i članovi HPD Lipa iz Osijeka, amaterskog pjevačkog zbora koji je snimio efektne zborske dionice.

‘Spot je totalni freestyle i zezancija jer je takva i pjesma. Stvar je totalno electro country ‘šamaranje’ koje vas lupa sa svih strana. Jedine scene koje smo zbilja napisali su ove sa članovima Lipe koji su bili iznimno profesionalni i slušali sve naše zahtjeve. Ima tu svega i počašćen sam što mi je Mrle uopće dao šansu da radim spot za stvar koja mi je genijalna i siguran sam da će biti velik hit, rekao je redatelj Danijel Tipura o spotu za koji produkciju potpisuje tvrtka Kabinet, kao i za film Kauboji.

Nu Popo znači ‘novi pop’, nova vrsta popa. Po meni, to zvuči ovako, a ‘lipaši’ su bili sjajni u njegovom stvaranju. U ovom slučaju, on je i lijepa riječko-zagrebačko-osječka suradnja. Priča spota i pjesme je ukratko da ništa ne valja i sve treba promijeniti. Ja ubijam sve što nema smisla i rađa se novi smisao – Nu Popo! Novi pop koji će promijeniti svijet!, zaključio je u svom stilu Mrle.

//www.youtube.com/embed/15GRNO3sIZk

Kao i prethodni spot, Nupopo se sastoji od dva dijela. Dio sa HPD Lipa snimljen je na osječkom aerodromu dok je drugi dio spota snimljen u Zagrebu sa glumcima iz filma.

Soundtrack filma Kauboji nosi desetak skladbi za koje su većinom zaslužni Ivanka i Mrle, te nekoliko obrada koje u filmu izvode glumci Ivana Rushaidat, Matija Antolić i Rakan Rushaidat. Album je producirao Iztok Turk i može se pronaći u music shopovima diljem Hrvatske.

Povratak na Net.hr