Hrvatski glazbenici koji su najviše zaradili prošle godine

Predstavljen je godišnji izvještaj HDS ZAMPA-a za 2012. godinu. Osim što je istaknuta stabilnost financijskog poslovanja službe Zaštite autorskih muzičkih prava, rečeno je da je za autorska prava u 2012. naplaćen iznos od 103,2 milijuna kuna, što je jedan posto manje od prethodne godine. Predstavljena je i lista od 10 autora koji su najviše zaradili protekle godine.

Izvješće su javnosti u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu predstavili dopredsjednik HDS-a Ante Pecotić, glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban, zamjenik glavnog tajnika Darko Bakić i glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec.

Tom je prilikom predstavljeno i prvih 10 autora po zaradi, a to su: Neno Belan, Miro Buljan, Boris Đurđević, Husein Hasanefendić, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić, Samir Kadribašić, Nenad Ninčević, Ante Pecotić i Zlatan Stipišić Gibonni, piše na službenim stranicama ZAMP-a.

Uz neke od njih, na predstavljanju su bili i brojni drugi skladatelji, posebno oni s liste 10 najviše emitiranih djela. Na vrhu tog popisa je pjesma Oceani ljubavi autora Nene Belana. 

‘Ugodno sam iznenađen činjenicom da je pjesma postigla ovaj uspjeh. To je još jedan poticaj da radim kvalitetne pjesme iza kojih stojim. Drago mi je da je predstavljanje izvješća rada našeg Društva i službe ZAMP ovako dobro popraćeno jer to pokazuje da jača interes i za intelektualno vlasništvo. Nadam se da time jača i svijest o važnosti poštivanja autorskih prava’, rekao je Belan.

1. Oceani ljubavi – Neno Belan
2. Opet si pobijedila – Miro Buljan – Tony Cetinski
3. Tišina – Sandro Bastiančić, Ante Gelo – Massimo
4. Dat će nam Bog – Branimir Mihaljević, Antonija Šola – Nina Badrić
5. Iz jednog pogleda – Pregrag Martinjak – Massimo
6. Nebo – Nina Badrić, Ante Gelo, Darko Juranović
7. Veseljko – Aleksandar Antić, Luka Barbić, Mladen Badovinac, Nikša Mandalinić, Janko Novoselić, Ognjen Pavlović – TBF
8. Grad Spava – Aleksandar Antić, Luka Barbić, Mladen Badovinac, Nikša Mandalinić, Janko Novoselić, Ognjen Pavlović – TBF
9. Pobjego sam – Mario Vestić – Opća opasnost
10. Zora bila – Pero Kozomara, Sanja Tafra, Remi Kazinoti – Tomislav Bralić i klapa Intrade

Izvješće u cijelosti možete pročitati OVDJE!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr