VIDEO: ‘Žena na drugom kraju svijeta s možda boljim talentom za glumu zarobljena je u izbjegličkom kampu’

Proteklog se vikenda u Los Angelesu održala dodjela počasnih Oscara glumcima za njihov izvanredan rad i trud, a dobitnici ove prestižne nagrade bili su Angelina Jolie, Steve Martin, Angela Lansbury te Piero Tosi.

Angelina Jolie bila je najveća zvijezda večeri te je primila Jean Hersholt humanitarnu nagradu za svoj rad s izbjeglicama. Tijekom preuzimanja nagrade otkrila je kako je za sve zaslužan film Lara Croft: Tomb Raider koji je snimala 2001. godine u Kamobodži gdje se susrela s onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

‘Kad sam susrela one koji su preživjeli rat i silovanja, znala sam koliko sam ja sretna. Shvatila sam koliko sam bila zaštićena u životu. Bila sam odlučna da se to više ne ponovi, svi mi u ovoj prostoriji smo sretni’, objasnila je Angelina.

‘Ne mogu shvatiti kako ja imam ovaj život, a žena koja na drugom kraju svijeta sa istom radnom etikom, strastima i možda boljim talentom za glumu je zarobljena u izbjegličkom kampu. Ona nema glas. Brine je što će njezina djeca jesti, kako će ih zaštititi i hoće li se ikad vratiti kući. Ne znam zašto je ovo moj život, a ono njezin. Ne razumijem. Ali napravit ću što mogu da im pomognem. Da je moja majka danas živa, bila bi jako ponosna na mene’, zaključila je glumica.

//www.youtube.com/embed/2ATgxOp31oI

Crvenim tepihom ove dodjele Angelina je prošetala sa svojim nevjenčanim suprugom Bradom Pittom, ali i po prvi puta sinom Maddoxom kojeg je netom nakon snimanja Lare Croft posvojila iz sirotišta u Kambodži.

Povratak na Net.hr