VIDEO: Philip Seymour Hoffman bio je veći od filmova u kojima je glumio

Nedavno preminulog glumca Philipa Seymoura Hoffmana mnogi pamte po ulogama u velikim filmova kao što su Capote, Talented Mr. Ripley, Magnolia i The Master. No, njegove izvedbe u manje afirmiranim filmskim ostvarenjima ostavile su možda još bolji dojam o njegovom talentu.

Čitatelji magazina People kao najdraži Hoffmanov film naveli su Twister iz 1996. godine.

Takav izbor tek je dobar podsjetnik da je Philip Seymour Hoffman često puta bio ‘veći’ od filma, a osim Twistera, tu so još i četiri primjera filmova kojima kritika i publika nisu toliko skloni, no u kojima je Hoffman uspio očarati.

1. Twister (1996.)

Hoffmanov lik Dusty toliko je upečatljiv da postoje videa posvećena samo njemu.

2. Pirate Radio (2009.)

Film koji je poznat i pod imenom The Boat that rocked nije pobrao najbolje kritike, no Hoffman je briljirao kao američki DJ koji je pomogao ‘spasiti’ rock’n’roll u Velikoj Britaniji 60-ih godina.

3. Mission Impossible 3 (2006.)

U trećem dijelu akcijskog trilera Hoffman je utjelovio opasnog zlikovca kojeg mnogi nazivaju ‘najboljim negativcem svih vremena’.

4. Patch Adams (1998.)

Scena iz filma o doktoru koji ilegalno liječi svoje pacijente humorom (Robin Williams), prikazuje Hoffmanu mogućnost da u vrlo kratkom roku publici približi cijeli život svog lika.

5. Along Came Polly (2004.)

U isječku iz komedije s Ben Stillerom, Hoffman je dokazao da može odlično ‘nositi’ i komičnu ulogu.

Povratak na Net.hr