VIDEO: Nekad je bolje kad stvari ne ispadnu onako kako je planirano

Glumci se ne drže uvijek scenarija, te si ponekad daju oduška i sami ubace nešto svoje u film, nekad to naprave iz kreativnosti, a nekad iz sušte potrebe.

U Vitezu tame pokojni Heath Ledger je u ulozi Jokera pokazao sav svoj glumački talent, ali i sjajan osjećaj za improvizaciju. Scena u kojoj Joker plješće u zatvorskoj ćeliji nije bila u scenariju, no redatelj Christopher Nolan ju je zadržao u filmu.

//www.youtube.com/embed/_mj8HwOhViY

U filmu Indiana Jones i otimači izgubljenog kovčega, prema scenariju, Harrison Ford trebao je mačem srediti protivnika, ali s obzirom da je imao problema s probavom, odlučio je potegnuti pištolj i skratiti si muke.

//www.youtube.com/embed/anEuw8F8cpE

Ovaj popis ne može proći bez neponovljivog Jacka Nicholsona. Njegova je ideja bila da u filmu Isijavanje proviri kroz skršena vrata i kaže: ‘Evo Johnnyja.’

//www.youtube.com/embed/WDpipB4yehk

A ni bez Tommyja Leeja Jonesa, koji u Bjeguncu, nakon što mu on kaže da nije ubio svoju suprugu, samovoljno odbrusi: ‘Nije me briga.’

//www.youtube.com/embed/ZQ11Ws3tqP0

Na popisu se našla i scena iz filma kad je Harry sreo Sally u kojoj Meg Ryan glumi orgazam u restoranu. Improviziran je dio kad žena za susjednim stolom kaže konobaru: ‘I ja želim isto kao ona.’ Toga nije bilo u scenariju, nego je to tijekom snimanja scene predložio Billy Crystal.

//www.youtube.com/embed/FZluzt3H6tk

U jednoj od scena u filmu Kad jaganjci utihnu Anthony Hopkins sikće, čime je želio dodatno naglasiti poremećenost svoga lika.

//www.youtube.com/embed/iVlkZVAw8Gc

Povratak na Net.hr