VIDEO: Nisu dobili Oscara, ali su se itekako iskazali

Ne samo da su među najtraženijim glumcima i glumicama, već su svaku ulogu koja im je dodijeljena vrhunski odigrali. Za svoje su uloge bili nagrađeni puno puta, no Oscara nikad nisu dobili.

Unatoč tome što su miljenici publike, kritičara i redatelja, u svojoj glumačkoj karijeri još nisu bili nagrađeni čuvenim zlatnim kipićem.

Tom Cruise

Američki glumac i producent Tom Cruise već se puno puta iskazao u svojoj glumačkoj karijeri. Za Oscara je bio nominiran tri puta do sada, a 2012. godine se našao na listi kao najplaćeniji glumac u Hollywoodu. Kao najbolji glumac nominiran je u filmovima Born on the Fourth of July i Jerry Maguire te kao sporedni glumac u filmu Magnolia.


Julianne Moore

Britanska glumica i autorica knjiga za djecu, Julianne Moore, u svojoj je filmskoj karijeri ostvarila niz zapaženih i hvaljenih uloga. Za najbolju sporednu ulogu nominirana je 1997. godine kao Amber Waves u filmu Boogie Nights. Za najbolju glumicu nominirana je za ulogu Sarah Miles u filmu The End of the Affair te za ulogu Cathy Whitaker u filmu Far from Heaven.

Edward Norton

Američki glumac, redatelj i producent Edward Norton proslavio se ulogom u filmu Primal Fear 1996. godine i zbog uloge u tom filmu nominiran je za Oscara za najbolju sporednu ulogu. Nominaciju za najboljeg glumca ostvario je kao Derek Vinyard u filmu American History X.

Leonardo DiCaprio

Američki glumac i producent Leonardo DiCaprio svojim se već puno puta dokazao, no, očito ne dovoljno jer je mu je zlatni kipić izmaknuo svaki put do sada. Nominaciju za najboljeg sporednog glumca zaslužio je ulogom u filmu What’s Eating Gilbert Grape. A 2004. godine nominiran je za najboljeg glumca za ulogu u filmu The Aviator, te 2006. godine za ulogu u filmu Blood Diamond.

Johnny Depp

Američki glumac, producent i glazbenik Johnny Depp 2003. godine je proglašen najseksipilnijim živućim glumcem po izboru magazina People, a 2012. godine je završio u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najplaćeniji glumac. Tri puta je nominiran za Oscara kao najbolji glumac; za ulogu u filmu Pirates of the Caribbean 2003. godine, za ulogu u filmu Finding Neverland 2004. godine te za ulogu u filmu Sweeney Todd 2007. godine.

Osim navedenih, još je puno glumaca i glumica koji su se itekako iskazali svojim talentima, tu su još i Will Smith za uloge u filmovima Ali i The Pursuit of Happyness, zatim Matt Damon za ulogu u filmu Good Will Hunting

Povratak na Net.hr