VIDEO: Filmovi od kojih će vam eksplodirati mozak

Ako vam je dosta tipičnih holivudskih blockbustera, koje možete gledati ‘s pol’ mozga’, imamo preporuku za vas. Donosimo vam popis zanimljivih, pomalo stravičnih, ali nadasve inteligentnih filmova o putovanju kroz vrijeme. Iako ste neke od njih već gledali, kao stvoreni su za ponavljanje.

Timecrimes

Pametan španjolski film, pun obrata od kojih vam se zaista može zavrtjeti u glavi, jednakim je djelom horor i znanstveno-fantastični film. Zagarantirano mozganje i ponavljanje scena.

//www.youtube.com/embed/vrzI3lVzQnM

Povratak u budućnost

Iako ste ga vrlo vjerojatno već gledali, neizostavan je dio ovakvih lista. Razmislite o tome da je vrckavi doktor Brown izmislio stroj za putovanje kroz vrijeme, a Marty McFly skateboard i rock’n’roll.

//www.youtube.com/embed/7i89wUv25QU

Edge of Tomorrow

Novi naslov koji je prošao kroz svjetska kina gotovo nezamijećeno i to vrlo nepravedno. Ovaj film je kao da gledate ‘Beskrajni dan’ (Groundhog day) s Tom Cruiseom, vanzemaljcima i vatrenim oružjem.

//www.youtube.com/embed/yUmSVcttXnI

Looper

Također noviji naslov režisera Riana Johnsona koji će vam zadati muke dok mu nađete glavu i rep. Sadrži sve faktore kvalitetnog filma o putovanju kroz vrijeme i isplati se pogledati više od jednom.

//www.youtube.com/embed/2iQuhsmtfHw

Primer

Ovaj film preporučamo gledati s pomagalima poput grafikona, kalkulatora i s iznimnom koncentracijom. Primer je vrhunski izazivač vrtoglavice, a u suštini je zanimljiv, atmosferičan i mudar.

//www.youtube.com/embed/3nj5MMURCm8

12 Majmuna

Film Pythonovca Terryja Gilliama vodi do mračnije svijeta u kojem se Bruce Willis vraća kroz vrijeme kako bi otkrio razlog pada čovječanstva. Ako ste ga već gledali, još barem jednom nije na odmet.

//www.youtube.com/embed/wuggl3cZD8A

Terminator 2

Prvi Terminator postavio je temelje za izvrstan koncept putovanja kroz vrijeme, a drugi dio ga je usavršio.

//www.youtube.com/embed/eajuMYNYtuY

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr