PROJEKT TEŽAK 50 MILIJUNA KUNA

TOM HANKS DOLAZI NA HVAR SNIMATI FILM: S Katarinom Radivojević zaigrat će u novom holivudskom trileru

Hrvatska obala postaje sve razvikanija destinacija za snimanje holivudskih filmova. Na Hvaru se tako sprema novi visokobudžetni film, u kojemu će glavne uloge igrati Tom Hanks i Katarina Radivojević.

Na proljeće sljedeće godine počinje se snimati visokobudžetni akcijski triler “Black money games” u režiji Adama Wrighta, u kojemu glavnu ulogu ima Tom Hanks. Hrvatski otok bit će jedna od destinacija na kojem će se ovaj 50 milijuna dolara težak projekt snimati, a produkcijski tim, među kojima je i srpska glumica Katarina Radivojević, tjednima je obilazio lokacije na Jadranu kako bi našli najpogodnije mjesto za film.

Hrvatska će biti i mjesto radnje

Radivojević, koja se pored glumačkog posla uhvatila i onog produkcijskog, za Jutarnji.hr otkrila je detalje novog filma, u kojemu će i ona imati jednu od glavnih uloga.

“Glavni producent je Joey Tufaro iz Gold Star Filma, u čija su tri posljednja filma igrale zvijezde poput Halle Berry, Arnolda Schwarzeneggera i Christophera Walkena. Hrvatska će se naći u filmu ne samo kao lokacija, nego i kroz značajne događaje u filmu. Našim posjetom željeli smo promovirati film, ali i ispitati uvjete i naći lokacije za snimanje”, rekla je.

Ovu srpsku glumicu većina pamti po ulozi u seriji domaće produkcije “Najbolje godine”. Po završetku prve sezone karijeru je nastavila graditi u Americi, ali se radi ovdašnjih projekata poput hit serije “Ubice našeg oca” često vraćala kući.

Tako je u posljednjih mjesec dana u pauzama od snimanja te serije, nekoliko puta dolazila s američkim produkcijskim timom u Hrvatsku. Prošli su Hvar, Paklene otoke te na kraju Dubrovnik. Izbor je pao na Hvar, na kojemu je Katarina i inzistirala jer je, kako kaže, doslovno zaljubljena u taj otok.

NOVI JAMES BOND SNIMAT ĆE SE U HRVATSKOJ: Procurili detalji o najnovijem filmu iz serijala o agentu 007

Snimat će se i na drugim lokacijama

“Jako im se sve dopalo, ali na moje veliko zadovoljstvo Hvar i Palmižana ostavili su ih bez daha. Prvenstveno mogućnost da se snime kadrovi puni akcije na vodi, a da u pozadini imaju divne kadrove grada koji izgleda veličanstveno i danju i noću. Plan je da pored Amerike i Hvara, snimamo na nekoliko relevantnih lokacija poput Praga, Pariza, Cipra te otoka Turks i Caicos. Kolege su mi stvarno velika glumačka imena, no za sada smijemo otkriti Toma Hanksa te Michaela Franzesea“, govori Radivojević.

“Ekipi će se pridružiti još dvoje glumaca, ali su pregovori u tijeku pa, osim da su u pitanju velike zvijezde, više od toga za sada ne smijem reći. Uzbuđena sam što ću igrati s takvim profesionalcima i u okruženju u kome ću moći dati svoj maksimum”kaže.

Hoće li i Hanks stići na hvarski dio seta, još nije poznato jer je “Black money games”, koji se bavi razotkrivanjem tijekova pranja prljavog novca ratnih profitera i kriminalaca te zemalja koje im pomažu, još u fazi pretprodukcije.

“Iskreno se nadam da hoće s obzirom na to da igra jednu od glavnih uloga i nadam se da će se zaljubiti u sunčani Hvar kao i ja prije sedam godina kada sam ga prvi put posjetila”, rekla je Katrina Radivojević.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr