DOBRO JE ISPALO

TO BI BILO ZANIMLJIVO GLEDATI! Evo tko je zamalo dobio glavnu ulogu u kultnom ‘Tko pjeva zlo ne misli’

Mirjana Bohanec će zauvijek ostati upamćena po ulozi Ane Šafranek u filmu Tko pjeva zlo ne misli, no ona nije bila prvi izbor redatelja Kreše Golika.

“Ja ljubim jer tako želi srce moje…”, pjevala je Ana Šafranek u kultnom filmu Tko pjeva zlo ne misli. Uloga koketne Zagrepčanke koja je osvojila gospona Fulira (Relja Bašić) i publiku bila je vrlo zahtjevna pa je redatelj filma Krešo Golik imao problema s pronalaženjem prave osobe za nju.

Među kandidatkinjama su bile i dvije Srpkinje.

#timelessbeauty #milenadravic

A post shared by Bika (@bibystar) on

“Za Miju Oremović i Relju Bašića znao sam da će igrati, za njih sam pisao scenarij. Oca-purgera tražio sam dosta dugo, a mamu nisam uopće mogao naći među glumicama, pa su mi savjetovali da uzmem Milenu Dravić ili Ružicu Sokić“, otkrio je Golik za Start 1970. godine.

Na kraju je došao do operne pjevačice Mirjane Bohanec. Iako joj je to bio debi na filmu, već je na prvu loptu oduševila Golika.

Mirjana Bohanec nače operna pjevačica, Mirjana je ulogom Ane Šafranek debitirala na filmskom platnu – i oduševila.

“Ona je marka koju nismo mogli dobiti ni u inozemstvu. Toliko je uvjerljiva i nadarena. Ona je seznacija, glumački talent kakvog u svojoj 22-godišnjoj režiserkoj praksi nisam i vidio”, rekao je čuveni redatelj.

Povratak na Net.hr