DALA IM, PA UZELA NOVAC

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN SLAVNE GLUMICE: Angelina Jolie okrutno se poigrala s djecom na audiciji za svoj zadnji film

Slavna holivudska glumica, a odnedavno i redateljica Angelina Jolie snimila je u Kambodži film “First They Murdered My Father” (“Najprije su ubili moga oca”) o genocidu koji je izveo tamošnji komunistički režim Crvenih kmera u vremenu od 1975. do 1979. godine.

Za uloge u filmu Jolie je trebala djevojčicu koja će glumiti glavnu junakinju, Loung Ung, kambodžansku aktivisticu za ljudska prava prema čijem je biografskom romanu Jolie snimila film.

ANGIE NIJE BAŠ ANĐEO: ‘Angelina Jolie nam je postala susjeda iz noćne more, napravila je potpuni kaos’

Glavna glumica, djevojčica Srey Moch, izabrana je na audiciji među ostalom djecom, a glumicu i redateljicu napali su na društvenim mrežama tvrdeći da se pri odabiru djevojčice za ulogu u filmu koristila “okrutnim i odvratnim metodama”, piše Daily Mail.

Jolie je za Vanity Fair izjavila da je za ulogu u filmu (koji je inače cijeli snimljen na kmerskom jeziku) htjela dijete koje je doista iskusilo težak život, pa je potraga za onim koje bi odgovaralo ulozi u filmu otpočela po kambodžanskim sirotištima, cirkusima i školama u tamošnjim sirotinjskim naseljima.

Odabrana djeca tada su bila podvrgnuta psihološkom testu u kojem im je ponuđen novac. Rečeno im je da ga uzmu nakon što dobro razmisle i objasne za što im je potreban. No, kada bi uzeli novac i rekli na što bi ga potrošili, Jolie je tražila da joj ga vrate.

ZAMJERILA SE MNOGIMA: Kako je Angelina Jolie postala najomraženija osoba u Hollywoodu

Jolie je kasnije kazala kako je Srey Moch, djevojčica koja odabrana za ulogu, bila jedina među djecom koja je vrlo, vrlo dugo gledala u novac stavljen pred nju.

“Kada joj je rečeno da vrati novac, preplavile su je emocije”, kazala je Jolie, pa u suzama ispričala kako je potom upitala djevojčicu što je imala na umu kada je uzela novac.

“Kazala je da joj je umro djed, a obitelj nije imala dovoljno novca da mu priredi lijep sprovod”, ispričala je.

ANGELINA OSUDILA TRUMPOVU POLITIKU: ‘Igra se vatrom. Sada nam treba suosjećanje’

Korisnici Twittera nisu imali razumijevanja za Jolieno poigravanje s osjećajima djece i psihološku igru kojoj ih je podvrgla. Mnogi su napisali da je njezina metoda odabira djevojčice za ulogu bila okrutna, šokantna i neumjesna.  Inače, Jolie je počasna državljanka Kambodže gdje je i usvojila jedno od svojih šestero djece.

Film govori o genocidu Crvenih kmera čiji je okrutni vođa Pol Pot nemilosrdno progonio sve koje je smatrao “neprijateljskim elementima”. Procjenjuje se da je tijekom četverogodišnjeg progona pobijeno više od dva milijuna ljudi, što je u to vrijeme bila trećina ukupnog broja stanovnika Kambodže.

Rezultat toga je da ondje gotovo nema obitelji u kojoj barem jedan član nije ubijen, a mnoge su cijele obitelji likvidirane na zloglasnim ‘poljima smrti’.

Povratak na Net.hr