banner

SVJETSKA PREMIJERA: Film Zrinka Ogreste ‘S one strane’ na Berlinaleu na Valentinovo

Potvrđen je termin svjetske premijere filma Zrinka Ogreste S one strane, koji je uvršten u službeni program 66. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Film će biti prikazan u večernjem terminu, u nedjelju 14. veljače, piše u priopćenju Hrvatskog Audiovizualnog Centra.

Program Panorama, tradicionalno je usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama u okviru kojega će biti i Ogrestin film, a prikazat će 18 cjelovečernjih igranih filmova. Tako će se Ogresta ove godine naći u konkurenciji renomiranih svjetskih redatelja poput Waynea Wanga ili Daniela Burmana, a glavni glumci Ogrestina filma Ksenija Marinković i Lazar Ristovski moći će se odmjeriti sa svjetski poznatim imenima kao što su Julianne Moore, Ethan Hawke, Takeshi Kitano ili Michael Peña.

NIŽE USPJEHE: “Zvizdan” nominiran za nagradu američke Međunarodne novinarske akademije

S one strane napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Uz Kseniju Marinković i Lazara Ristovskog u ostalim se ulogama pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

UZ BOK JENNIFER LAWRENCE I SHARON STONE: Tihana Lazović oduševila filmske kritičare

Ostatak filmske ekipe čine direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan i Martin Semenčić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom. Film S one strane sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije, a hrvatska se premijera očekuje u ožujku 2016. godine.

Povratak na Net.hr