SLAVNI GLUMAC POSTAO SRBIN

RALPH FIENNES DOBIO SRPSKU PUTOVNICU, VUČIĆ PONOSAN: ‘Sretni smo što vas imamo, ne samo zbog “Engleskog pacijenta”‘

Slavni britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes od danas je državljanin (i) Srbije nakon što mu je srpski predsjednik Aleksаndаr Vučić uručio putovnicu i osobnu iskaznicu svoje zemlje.

Službeno, 55-godišnji Fiennes je državljanin Srbije postao još 7. rujna kada je odluku o tome osobno potpisala srpska premijerka Ana Brnabić.

SLAVNI HOLIVUDSKI GLUMAC STIGAO U RIJEKU: Ralph Fiennes u riječkom HNK u tajnosti snima film

Snima film o Rudolfu Nurejevu

Fiennes je ovu počast dobio dok u Beogradu snima film o najvećem baletanu svih vremena, Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine već snimio i film “Koriolan” prema drami Williama Shakespearea.

Fiennes je, usto, bio i posebni gost na svečanosti koju je Vučić organizirao kada je stupio na dužnost predsjednika Srbije, piše B92.

“Velika mi je čast što vam danas mogu uručiti osobnu iskaznicu i putovnicu Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja državljanstva nekome državljanstva ili zašto je netko zainteresiran da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su novac ili politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovu putovnicu jer mnogo volite Srbiju i to je najvažnije”, kazao je Vučić uručujući Fiennesu nove osobne dokumente.

GLUMAČKE IKONE NA BRIJUNIMA: Rade Šerbedžija ugostio Ralpha Fiennesa i Vanessu Redgrave

Fiennes zahvalio Vučiću na srpskom

“Mi Srbi smo sretni što vas imamo za prijatelja, a sada i za sunarodnjaka. Ne samo zbog ‘Engleskog pacijenta’, već i onoga što ste radili i što radite za i u našoj zemlji. Dobrodošli u Srbiju. Sada ćete ovdje uvijek biti domaćin, a nikada više gost”, dodao je Vučić.

Fiennes mu je zahvalio na srpskom jeziku rekavši, točnije pročitavši s papira: “Hvala vam gospodine predsjedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam. Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu domovinu. Počašćen sam.”

Inače, Fiennes je ljetos boravio u Istri ,a početkom rujna i u Rijeci gdje je u tamošnjem Hrvatskom narodnom kazalištu snimao neke scene za film o Nurejevu.

RALPH FIENNES SNIMA FILM U ISTRI: ‘To je priča o beskompromisnom duhu, domovini i ideologijama koje ograničavaju’

 

Povratak na Net.hr