OGRESTIN HIT

‘S ONE STRANE’: Hrvatski kandidat za Oscara osvojio prestižnu nagradu u Argentini

Film Zrinka Ogreste S one strane hrvatski je kandidat za prestižnu nagradu Oscar.

Dugometražni igrani film S one strane Zrinka Ogreste, hrvatski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova, osvojio je posebno priznanje na festivalu Al Este del Plata održanom u Buenos Airesu i Cordobi.

OKONČAN NAJVEĆI HRVATSKI FILMSKI FESTIVAL: Velika Zlatna Arena Ogrestinom filmu S one strane

Hrvatski film nagradio je žiri u kojemu su bili češki redatelj Petr Vaclav, programski direktor festivala Marcelo Alderete i argentinski producent Nicolas Batlle, dok je najboljim filmom proglašen Koza Ivana Ostrochovskog.

Središnji lik Ogrestinog sedmog cjelovečernjeg igranog filma je patronažna sestra Vesna (Ksenija Marinković), koja je dvadeset godina ranije s djecom preselila u Zagreb, pobjegavši od događaja s kojima se u manjoj sredini više nije mogla nositi. Prošlost je sustiže u obliku telefonskih poziva koji otkrivaju od čega je pobjegla i može li od toga uopće pobjeći.

Festival Al Este del Plata, koji se održava u listopadu, argentinskoj publici predstavlja najbolja ostvarenja iz zemalja Središnje i istočne Europe. Među devet filmova u natjecateljskom programu ovogodišnjem, trećem izdanju festivala bio je i Zvizdan Dalibora Matanića.

Ogrestin film ovih je dana prikazan i na CinEastu – Festivalu srednjeeuropskog i istočnoeuropskog filma u Luksemburgu te na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi, a tijekom studenog odlazi na festivale u Solunu i Ljubljani.

Povratak na Net.hr