DOBITNIK BROJNIH NAGRADA

PREMINUO POZNATI AMERIČKI GLUMAC BRIAN DENNEHY: Mnogi se najviše sjećaju njegove uloge u prvom dijelu ‘Ramba’

Dennehy, dvostruki dobitnik nagrade Tony i jednog Zlatnog globusa, umro je prirodnom smrću u dobi od 81 godine u srijedu u Connecticutu

Televizijski, filmski i kazališni glumac Brian Dennehy, čija se karijera protezala na pet desetljeća, umro je u dobi od 81 godine, potvrdila je njegova agencija. Dennehy, dvostruki dobitnik nagrade Tony i jednog Zlatnog globusa, umro je prirodnom smrću u srijedu u Connecticutu, objavili su u priopćenju ICM Partners.

Jednog je Tonyja dobio za ulogu u “Smrti trgovačkog putnika”, a drugog za “Dugo putovanje u noć”. Šest puta je bio nominiran za nagradu Emmy.

Dennehy je glumio u nizu popularnih filmova, sa Sylvesterom Stalloneom glumio je u prvom dijelu “Ramba”, u vesternu “Silverado” i znanstveno-fantastičnom klasiku “Čahura”. Bio je i dio stalne postave serije “Dinastija”, a glumio je i u “M.A.S.H.-u” i u “Dallasu”.

“Veći od života, velikodušan, ponosan i odan otac i djed, nedostajat će supruzi Jennifer, obitelji i mnogim prijateljima”, objavila je njegova kći Elizabeth Dennehy na Twitteru.

Povratak na Net.hr