Predratna komedija Dobrovoljci na Klasik TV-u

Sedam dobrovoljaca na silu iznenada i bez svoje volje završava u ratu za koji ne znaju protiv koga ni zašto se vodi. Njihov položaj je na osamljenoj plaži gdje nespremno očekuju neprijateljski desant iz zraka, a u svrhu dizanja morala posjećuju ih novinari, ali i atraktivne plesačice.

Ova bizarna, apsurdistička predratna komedija snimljena je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća i danas se može čitati i kao nagovještaj budućih ratova.

Posljednji je to film redatelja Predraga Golubovića, inače vrsnog filmskog teoretičara i kritičara, poznatog i po filmovima Crveni udar i Sezona mira u Parizu.

Najveća vrijednost filma iznimno je atraktivna glumačka podjela u kojoj su najveće zvijezde iz svih krajeva bivše Jugoslavije, poput Ljubiše Samardžića, Bate Živojinovića, Mustafe Nadarevića, Radka Poliča, Ljube Tadića, Bogdana Diklića i Žarka Lauševića.

Posebna je atrakcija jedini filmski nastup svojedobno vrlo popularne imitatorice Biljane Ristić koja je za ovu priliku uspješno ‘skinula’ poznate motivacijske nastupe pred vojnicima Marilyn Monroe.

Dobrovoljce možete premijerno pogledati na Klasik TV-u u četvrtak 11. travnja u 20.05.

Povratak na Net.hr