ROMEO & JULIA

OTKRIVENO: Zanimljivosti o kultnom filmu iz devedesetih koje možda niste znali

Ovo su zanimljivosti o kultnom filmu devedesetih koje možda niste znali.

Film Romeo & Julia Baza Luhrmanna kultni je tinejdžerski film iz sredine 90-ih, a ovih dana slavi 20 godina otkako je objavljen. Film je poseban po tome što je Luhrmann u njemu ujedinio tadašnja dva velika imena – Leonarda DiCaprija i Claire Danes.

POGLEDALO GA VIŠE OD 11 MILIJUNA LJUDI: Oskarovac DiCaprio i National Geographic snimili film koji svi trebaju vidjeti

Iako ste ga možda pogledali već nekoliko puta, ovo su neke od zanimljivosti koje možda niste znali o ovome filmu:

Uloga Julije zamalo je pripala Natalie Portman

Talentirana Natalie dobila je ovu ulogu, ali je imala samo 14 godina. Iako je redatelja oduševila, na kraju je uloga ipak pripala Danes jer bi Leonardo DiCaprio bio sedam godina stariji od Natalie.

Leonardo je lobirao za Claire

Iako je Claire Danes sredinom devedesetih bila poznatija od slavnoga glumca, zbog svoje uloge u seriji Moj takozvani život, on je lobirao da upravo ona dobije ulogu u filmu. Navodno ga je impresioniralo to što je ona bila jedina glumica na audiciji koja ga je gledala ravno u oči.

Kidnapiranje na setu

Redatelj Baz Luhrmann morao je platiti otkupninu nakon što je šminker Aldo Signoretti kidnapiran dok je dolazio na set filma. Otela ga je lokalna banda, a vraćen je nakon što im je Luhrmann platio 300 dolara.

Iskre nisu ‘frcale’ na setu

Iako su pred kamerama uspješno odglumili kemiju između svojih likova, DiCaprio i Danes uopće se nisu slagali na setu. Ako biste pitali nju, odgovorila bi vam da je problem bio u njegovoj neozbiljnosti, a ako biste pitali njega, odgovorio bi vam da je problem bio u njezinoj uštogljenosti.

Ozbiljna nesreća na snimanju filma

Tijekom scene u kojoj se Tybaltov automobil prevrće, kaskader je povrijeđen budući da se zaštitni “kavez” u kojem se nalazio srušio sam od sebe.

Ovo je najisplativija adaptacija Shakespeareova djela

Film je diljem svijeta zaradio 148 milijuna dolara, a sljedeći film na listi, Deset razloga zašto te mrzim, zaradio je tri puta manje.

Povratak na Net.hr