‘Nikad nisam pozivala na ukidanje Republike Srpske’

Nesimpatije srpskoga naroda koje je glumica i redateljica Angelina Jolie pridobila navodnom izjavom da traži ukidanje Republike Srpske trebale bi se stišati nakon zadnjeg Angelinina očitovanja koje je objavio srpski Blic. U njemu glumica demantira da je ikad pozivala na ukidanje Republike Srpske.

Kako prenose susjedni mediji, Angelina Jolie je preko svoga agenta iz tvrtke Endeavor poslala pismo Udruženju novinara Srbije (UNS) s demantijem i željom da se objavi u srpskim medijima.

‘Nikad nisam pozivala na ukidanje Republike Srpske, i ništa slično nije bilo predmet razgovora na nedavnom sastanku s predsjednikom Barackom Obamom’, poručila je Jolie te tako utišala sve koji su se pobunili zbog upletanja holivudske zvijezde u državno uređenje na Balkanu.

U izjavi koja je dostavljena UNS-u piše i da je netočno da se u njezinu redateljskom prvijencu tvrdi da je 300.000 ljudi poginulo u sukobu Srba i Bosanaca.

‘Neki srpski i drugi mediji ovih su dana napali naš film “U zemlji krvi i meda” i ja želim ispraviti pogrešne informacije koje sadrže ti izvještaji. S obzirom na osjetljivost teme, opasno je i neodgovorno objavljivati i ponavljati te netočnosti’, dodala je Angie.

Potezi američke glumice razbjesnili su i srpskoga glumca Batu Živojinovića, a njezinu namjeru da u veljači dođe u Beograd na premijeru svoga filma nazvao je kretenskom.

‘Ne bih joj dao da dođe. Tko njoj uopće dopušta da dođe poslije toga što radi. Što će nam?’, rekao je za Kurir.

Sarajevski mediji najavljuju da će Angie 14. veljače doći u glavni grad Bosne i Hercegovine na premijeru svog redateljskog prvijenca.

http://www.hot.hr/specijal/angelina-jolie

Povratak na Net.hr