Nema više dosadnih ‘hvala svima’ govora na Oscarima

Organizatori ovogodišnje dodjele najprestižnijih svjetskih filmskih nagrada, Oscara, iznijeli su novu zamisao kako bi se izbjegli dosadni oskarovski govori s brojnim zahvalama, predloživši da dobitnici nagrade održe dva odvojena govora.

Svečanost dodjele održat će se 22. veljače i trebala bi donijeti brojne novosti, s obzirom na to da su organizatori ustvrdili da je gledanost prošle godine vjerojatno pala zbog njezina predugog i dosadnog koncepta.

Na tradicionalnom godišnjem ručku nominiranih, održanom u ponedjeljak u hotelu na Beverly Hillsu, kojemu su, među ostalima prisustvovali George Clooney, Sandra Bullock, Meryl Streep i Jeff Bridges te sve osobe uključene u ovaj događaj sedme umjetnosti, producenti su najavili da će 81. dodjela Oscara biti drukčija.

http://www.spike.com/efp

Predsjednik Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti Sid Ganis kazao je da će “spektakl pokazati smione rizike”. Od pobjednika će se tražiti da govori budu kratki i upečatljivi.

Koproducent svečanosti Adam Shankman pobjednicima će dati mogućnost održavanja dvaju govora: jednoga koji će održati na pozornici, tijekom kojega će publici kazati što nagrada za njih znači i drugi, što će ga održati u iza pozornice, gdje će dobiti prigodu zahvaliti se svima s kojima su surađivali na filmu, članovima obitelji i svima kojima požele. Drugi govor moći će se vidjeti na službenim internetskim stranicama.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da pobjednici ne poslušaju upute organizatora i naprave po svom. Organizatori su kao primjer dobroga govora emitirali video-snimku govora Oscarovke Renee Zellweger koja je govorila što joj ta nagrada predstavlja i izbjegla zahvale svima i svačemu.

Kako piše New York Times, organizatori će možda izostaviti uvodni monolog i smanjiti “pripremljene” dijelove programa na minimum, u korist izravnog prijenosa.

Prethodni članci:

arti-201002060001006
arti-201002020463006
arti-200912240243006
arti-200911150053006
arti-200911040224006

Povratak na Net.hr