DVA U JEDAN

HOLLYWOOD POMIČE GRANICE: Kelly Mantle u borbi za Oscara i kao najbolja glumica i najbolji glumac

Kelly Mantle, glumica i zabavljačica ‘fluidnog spolnog identiteta’, našla se na listi za nominiranih za Oscare i to u dvije kategorije: za najboljeg glumca i najbolju glumicu. Odnosno, kampanja koja se vodi za njenu noiminaciju ‘dopušta’ članovama Amričke filmske akademije da sami odaberu kategoriju u kojoj je žele nominirati.

Ovim potezom, holivudski producenti ispisuju nove stranice povijesti najprestižnije svjetske filmske nagrade, piše Variety.

Kelly se na listi našla zbog zapažene uloge u filmu Confessions of a Womanizer, kojeg je režirao Miguel Ali, a kandidirali su je upravo redatelj, producenti filma i obožavatelji, a Američka filmska akademija će im, po svemu sudeći, udovoljiti molbi.

Mantle je rođena kao muško, a glumom se bavi još od 1990-ih.

U filmu glumi transrodnu prostitutku Ginger koja najboljem prijatelju Richieju pomaže prebroditi traume koje su na njega ostavili njegov promiskuitetni život, ali njegova druga najveća strast – svježe pečeni kolačići.

U filmu također glume Gary Busey, za kojeg redatelj također osobno navija da dobije nominaciju za sporednu ulogu, te superzvijezde WWE-a (američko-kečersko hrvanje) Brie i Nikki Bella, zatim Jillian Rose Reed, C. Thomas Howell i Andrew Lawrence.

Likovi fluidne seksualnosti i trans likovi već su bili nominirani za Oscare. To su bili Julie Andrews (Victor Victoria), koja je za tu ulogu dobila Zlatni globus, John Lithgow (Svijet po Garpu), Hillary Swank (Dečki ne plaču) i Eddie Redmayne (Dankinja). A Linda Hunt je već 1982. godine osvojila Oscara za sporednu ulogu u filmu Godina opasnog živlejnja, u kojem je tumačila lik muškog patuljka.

Nominacije za Oscare bit će službeno objavljene 24. siječnja iduće godine.

Povratak na Net.hr