DOBIT ĆE PRIZNANJE

GENIJALNI KOMIČAR U SUSJEDSTVU: John Cleese će biti počasni gost ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama Leteći cirkus Montya Pythona i Fawltty Towers.

Legendarni britanski komičar John Cleese bit će gost ovogodišnjeg 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) i tom prigodom za izniman doprinos filmskoj umjetnosti primiti priznanje Počasno srce Sarajeva, potvrdila je u srijedu direkcija te najveće regionalne filmske smotre koja će se održati od 11. do 18. kolovoza.

Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama Leteći cirkus Montya Pythona i Fawltty Towers. Jednako su ga proslavili filmovi Monty Python i Sveti gral, Brianov život po Montyju Pythonu te Riba zvana Wanda, kojega će projekcija u glumčevoj nazočnost biti upriličena u Sarajevu.

Pored rada na komedijama, Cleese je sa Sir Antonyem Jayem osnovao tvrtku za poslovnu obuku Video Arts koja je u razdoblju od dvadeset godina postala najveća tvrtka takve vrste izvan Sjedinjenih Država.

Britanski glumac je autor i dviju knjiga u suradnji s psihijatrom Robinom Skynnerom, Kako preživjeti svoju obitelj i Kako preživjeti život, koje su postale bestseleri.

Cleese trenutno obavlja dužnost rektora na Sveučilištu Cornell.

Povratak na Net.hr