Dokumentar​ac o Goranu Ivanišević​u premijerno na ZFF-u

Zašto su na ‘wimbledonskoj travi’ frcale iskre između njega i Johna McEnroea? Kako je slomio Tima Henmana na domaćem terenu da bi se probio do vrućeg wimbledonskog finala? doznajte u dokumentarcu Goranov Wimbledon, koji će se premijerno predstaviti zagrebačkoj publici na 11. izdanju Zagreb Film Festivala, i to 24. listopada u 20 sati u ZKL-u.

Goranov Wimbledon također možete pogledati i u nedjelju u 11 sati u kinu Tuškanac,. Ovaj dokumentarac govori o Goranu, najuspješnijem hrvatskom tenisaču svih vremena, otvoreno govore te se prisjećaju najuzbudljivijih zgoda i nezgoda s teniskih terena proslavljeni svjetski tenisači, njegovi najljući rivali tijekom dugogodišnje teniske karijere, Pat Rafter, Tin Henman, Ivan Lendl i John McEnroe, kao i njegove ‘najvažnije karike’ iz osobnog života, otac Srđan Ivanišević i trener Mario Tudor.

Redateljski i scenaristički ovaj sportski dokumentarac potpisuje Leon Rizmaul, novinar u Dokumentarnom odjelu HRT-a, gdje je autor više od 1500 kratkih priloga za emisiju TV kalendar. Osim brojnih novinarskih reportaža i priloga za druge redakcije, režirao je i montirao nekoliko dokumentarnih filmova: ‘Druga strana Wellesa’ (2005.) i ‘Vukovar moje mladosti’ (2012.).

Nakon premijernih projekcija na Zagreb film festivalu, dokumentarac Goranov Wimbledon Leona Rizmaula, odmah putuje na jug, u Goranov rodni grad Split, gdje će već 28. listopada na platnu kinoteke Zlatna vrata, uz nekoliko programskih iznenađenja, doživjeti svoju splitsku premijeru.

//www.youtube.com/embed/Rp9PJ1QF5pY

Povratak na Net.hr