banner

NOVI NASTAVAK

Deset stvari koje niste znali o Snježnom kraljevstvu 2

Jeste li spremni za novu fantastičnu pustolovinu Else i Anne?

Šest godina nakon što je Disneyjevo Snježno kraljevstvo poharalo kino blagajne i postalo opsesija  djece (ali i odraslih) širom svijeta, priča o Ani, Elsi, Kristoffu, Olafu i Svenu nastavlja rušiti rekorde. Dugo očekivani nastavak vodi naše omiljene animirane junake u drevnu šumu gdje će pokušati otkriti porijeklo Elsinih izvanrednih moći. Film hvale i kritika i publika, pa vjerujemo kako ćete i vi i vaši klinci uživati u novom nastavku.

Prije odlaska u kino, gricnite omiljeni bombon i pogledajte fascinantne činjenice o novom nastavku i pripremite se na novu frozen ludnicu.

Neodgovoreno pitanje

Ideja za nastavak je nastala iz jednog pitanja kojeg su kreatori filma stalno dobivali. Pitanje je naravno  bilo-„Kako je Elsa dobila svoje moći?“.

Saga o princezi

Snježno kraljevstvo 2 je zapravo prvi službeni Disneyjev film o princezi koji je dobio svoj kino nastavak.

Dvorac u Arendellu

Za drugi nastavak, Arendelle je potpuno redizajniran. U prvom nastavku smo vidjeli samo dijelove ovoga grada, dok drugi dio prikazuje puno više Arendella.

Inspiracija

Kako bi dobili inspiraciju za film, redatelji i producenti su se zaputili na istraživačko putovanje u  Finsku, Norvešku i Island.

Povezanost s prirodom

Redateljica Jennifer Lee je priznala kad su prvi put zakoračili na glečer, svi su shvatili da  Elsa mora  biti povezana s tim “dubokim i tisućama godina starim ledom”.

Poštivanje druge kulture

Disney je čak potpisao sporazum s Laponcima (Sámi), starosjediocima Skandinavije koji su nadahnuli aspekte filma, jer su htjeli osigurati da njihova kultura bude na pravilan način prikazana u filmu.

Pazilo se na svaki detalj

Animacija Elsinog konja, Nokka, je trajala gotovo šest mjeseci. Na efektima je intenzivno radio tim animatora, a njihov voditelj Marlon West je priznao da je uložen toliki trud jer je „lik trebao izgledati vjerodostojno iznad i pod vodom“.

Uvodna pjesma

Drugi nastavak je originalno trebala otvoriti pjesma “Home” koju je otpjevala Kristen Bell, glumica koja inače daje glas Anni.

Duet

Također, originalno u filmu je postojala pjesma “Get This Right” koju su otpjevali Jonathan Groff i Kristen Bell, a pjesma je govorila o  Aninoj i Kristoffovoj ljubavnoj priči.

Frozen moda

U fazi razvoja, osmišljena su čak 122 različita izbora za Anninu garderobu. Neki su prvotno bili dizajnirani za Elsu, ali su zatim zamijenjeni.

Drugi dio fantastične avanture očarat će sve odličnom glazbom, efektima, pričom i magičnom atmosferom, a uživanje u filmu nije isto bez omiljenih grickalica.

Uz Snježno kraljevstvo odlično pašu Šumi bomboni, odaberi svoj okus i uživaj u sagi.

Povratak na Net.hr