STAR WARS LOKACIJA

CNN NAHVALIO POZNATI HRVATSKI BISER: ‘Dubrovnik glumi Las Vegas iz svijeta Ratova zvijezda’

Puno ljudi sanja da otputuje na druge planete. Ali fanovi ‘Ratova zvijezda’ mogu stvarno posjetiti lokacije gdje su snimljene brojne poznate scene.

CNN je napravio popis brojnih odredišta gdje možete zakoračiti u svemir Ratova zvijezda.

Hotel Sidi Driss, Matmata, Tunis

Ovaj podzemni hotel možete i sada posjetitiFoto: Wikimedia

Možda najpoznatija lokacija Ratova zvijezda na svijetu, ovdje su snimani interijeri doma Lukea Skywalkera. Prije više stoljeća, Berberi su izgradili ovu podzemnu građevinu kao pravi dom, ali kasnije je postala hotel kojeg je George Lucas iskoristio kako bi snimio prvi film serijala.

Nako što je filmska ekipa otišla dijelovi seta su se urušili, ali je sve ponovo izgrađeno 2000. za snimanje filma Klonovi napadaju. Od onda i dalje stoje, tako da gosti mogu jesti za istim stolom kao i mladi Luke.

La Grande Dune, izvan Nefte, Tunis

Poznati iglu nalazi se na isušenom jezeruFoto: Wikimedia

Eksterijer Lukeove kuće koja izgleda poput iglua snimljen je 300km dalje, na isušenom slanom jezeru Chot El Jerid. Iglu je još uvijek tamo, i možete do njega s dobrim autom na GPS koordinate 33°50’34.42″N, 7°46’44.48″E.

Okolni su krateri umjetni, a trebali su stvoriti iluziju da je pozemna kuća tek do iglua. Kućica iz 1977, je rastavljena, ali je ponovo složena za film Klonovi napadaju, te ju je kasnije restaurirao jedan obožavatelj.

Dubrovnik, Hrvatska

RATOVI ZVIJEZDA VIII: Snimanje počinje 9. ožujka u Dubrovniku!

Dubrovnik je postao galaktička kockarnicaFoto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovnik je postao redovit gost na TV ekranima posljednjih godina, u prvom redu zahvaljujući sjajnoj ‘ulozi’ u popularnom serijalu ‘Igre prijestolja’. A sada će glumiti grad kockarnica Canto Bight u ‘Posljednjem Jediju’. Srednjovjekovni grad opasan zidinama i s dobro očuvanom jezgrom dobio je futuristični makeover kako bi glumio Las Vegas iz svijeta Ratova zvijezda.

Ova jadranska luka već je privukla brojne goste zahvaljujući fantastičnom serijalu Igre prijestolja te se neki bune kako u grad dolazi i previše posjetitelja. Nadamo se kako ova nova uloga neće naštetiti Dubrovniku.

O ostalim lokacijama možete pročitati ovdje.

Povratak na Net.hr