PRELOŠE

5 FILMOVA KOJI NE BI TREBALI POSTOJATI: Kako su filmaši uspjeli upropastiti stare klasike

Ako ste pogledali ijedan od ovih filmova bit će vam jasno o čemu se tu radi.

Ovih dana objavljen je prvi trailer za remake filma Lara Croft u kojem naslovnu junakinju tumači švedska oskarovka Alicia Vikande. Kritičari su već iz samom trailera izrazili zabrinutost da neće dostojno zamijeniti original u kojem je Laru Croft tumačila Angelina Jolie.

Tim povodom odlučili smo vas provesti kroz najgore remakeove u povijesti filma.

Pink Panther (2006.)

Originalan film potječe iz 1963. godine kad je smiješan francuski naglasak Petera Sellersa doista bio smiješan. Četiri desetljeća kasnije netko je došao na ideju kako bi istu komediju zabune mogao u djelo provesti Steve Martin. Taj netko bio je u krivu.

Footloose (2011.)

Vjerojatno na svijetu ne postoji osoba koja će reći da se radi o dostojnom remakeu. Originalan Footloose iz 1984. godine bio je kultno djelo, da ne spominjemo soundtrack. Remake nije bio čak ni solidno djelo. Zapravo bio je vrlo, što bi Amerikanci rekli, crngeworthy (žao nam je, u hrvatskom ne postoji riječ koja bi ovo dovoljno dobro opisala).

Psycho (1988.)

Ne, ne i ne. Ovaj film je čista uvreda legendarnom Alfredu Hitchoku. Nema potrebe pojašnjavati.

Karate Kid (2006.)

Film koji je bio omiljen među čitavim generacijama klinaca iz osamdesetih pokazao se kao najveći promašaj među remakeovima. Jaden Smith i Jackie Chan trebali su zamijeniti originalnu postavu. Još jedan ne, ne i ne. Baš jako veliki ne.

Total Recall (2012.)

Originalnu postavu činili su Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone i Michael Ironside. Voljeli bismo da je na tome ostalo jer ono što su napravili prije pet godina s Colinom Farellom je bilo kriminalno.

Povratak na Net.hr