Narednik James potukao Avatara

22.2.2010.
10:52
VOYO logo

Narednik James redateljice Kathryn Bigelow zasjenio je tako i hit Avatar njezinog bivšeg supruga Jamesa Camerona. Oba su filma bila nominirana za nagrade u osam kategorija, a ta dva filma također vode po nominacijama za Oscara koji će biti dodijeljeni 7. ožujka.

Nagradu BAFTA za najboljeg glumca dobio je Colin Firth za ulogu u filmu A Single Man, a najboljom glumicom proglašena je Carey Mulligan za ulogu u Sve o jednoj djevojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bigelow je postala prva žena koja je dobila BAFTA-u za režiju, a nakon dodjele je rekla da se nada kako neće biti i posljednja.

"Borba žena za jednakost je trajna borba, a ako je ova moja pobjeda još jedna zraka svjetlosti, to je sjajno", rekla je Bigelow novinarima pošto je primila nagradu na svečanosti u londonskoj Kraljevskoj operi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenarist Narednika Jamesa Mark Boal dobio je BAFTA-u za najbolji originalni scenarij, a film je dobio još tri nagrade u manje eksponiranim kategorijama.

Cameron se nalazio u publici a njegov Avatar, komercijalno najuspješniji film u povijesti, osvojio je samo dvije BAFTA-e, za posebne vizualne efekte i za produkcijski dizajn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade BAFTA obično favoriziraju britanske filmove i filmske djelatnike, i ne smatraju se dobrim barometrom za predstojeću dodjelu puno poznatijih Oscara.

Dodjeli u Londonu nazočili su između ostalih i Quentin Tarantino, Kate Winslet i princ William, koji je imenovan novim predsjednikom BAFTA-e, na tom mjestu zamijenivši britanskog redatelja Richarda Attenborougha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001210275006

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo