Hot

SPEKTAKL ZA BALAŠEVIĆA

NOĆ KADA JE ĐOLE PREPLIVAO DUNAV: Emotivan oproštaj u Novom Sadu, lampioni prekrili nebo, baklje, stigle tisuće ljudi…

Oproštaj od Balaševića vrlo je simboličan, uz lampione koji su se vinuli u nebo, ružmarin, Đoletove pjesme i korske opere Srpskoga narodnog kazališta

U čast legendarnoga kantautora i glazbenika Đorđa Balaševića, koji je preminuo 19. veljače od posljedica koronavirusa, organiziran je događaj “Noć kada je Đole preplivao Dunav”, koji se danas od 19 sati održava u Novom Sadu u njegovu čast.

“Dođite da ga zajedno ispratimo, dostojanstveno, kako dolikuje. Da mu još jednom kažemo – Hvala ti, maestro, za sve! Pamtit će te tvoj Novi Sad”, poručili su organizatori na početku događanja, kako prenosi srpski Blic.

POSLUŠAJTE JEDINU BALAŠEVIĆEVU PJESMA KOJU ZNA HDZ-OVAC FILIPOVIĆ: Govori o ulizivanju i uspjehu

Tisuće ljudi na Duginu mostu

Organizatori su pozvali obožavatelje lika i djela “panonskoga mornara” da se okupe na Keju žrtava racije uz poštovanje epidemioloških mjera. Na tvrđavi i mostu su se ugasila svjetla, a građani Novoga Sada odaju počast svojoj legendi.

Oproštaj od Balaševića vrlo je simboličan, uz lampione koji su se vinuli u nebo, ružmarin, Đoletove pjesme i korske opere Srpskoga narodnog kazališta. Na Dunavskome keju prisutno je nekoliko tisuća ljudi, dok se posvuda mogu vidjeti bijele ruže.

POSLJEDNJE POČIVALIŠTE ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Kantautor je sahranjen u Novom Sadu

Pjevaju se Đoletovi hitovi

Kej je pun, a promet u obližnjim ulicama je zatvoren. Organizatori su preko tvrđave Petrovaradin pustili hologram Đorđa Balaševića. Program je započeo pjesmom “Regruterska”, a zatim su se redali hitovi preminuloga glazbenika.

Govornika večeras nije bilo, a veliki broj okupljenih pustio je suzu zbog odlaska čuvenoga kantautora, dok su na čamcima na Dunavu upaljene baklje.

BAJAGA ZABRINUO REGIJU: ‘Osjećam se loše, primio sam cjepivo protiv koronavirusa i imam reakciju…’

Povratak na Net.hr