Play ponuda

VELIKO OTKRIĆE / Oralni seks nama je užitak, no paucima je to jedini način da izbjegnu smrt

shimmer fallback

Seksualni kanibalizam poznat je fenomen u životinjskom carstvu, a javlja se kada ženke pojedu svoje mužjake prije, nakon ili za vrijeme seksa.

22.2.2015.
11:26
Play ponuda

Znanstvenici su nedavno otkrili da Darwinov pauk ima zanimljivu dinamiku muško-ženskih odnosa u kojoj mužjak uspijeva izbjeći smrtnu kaznu - tako da oralno zadovoljava ženku.

Paukovi s Madagaskara velika su nepoznanica, a slovenska znanstvenica Simona Kralj-Fišer nedavno je predvodila tim znanstvenika kako bi se bolje upoznali s ovom vrstom.

Ono što su pronašli je stvarno neobično: Ženke se pare s više mužjaka pa su mužjaci vrlo kompetitivni, a oko 76 posto ženki bilo je agresivno prema mužjacima dok ih je 35 posto pojelo svoje mužjake nakon parenja.

Mužjaci su razvili dvije tehnike izbjegavanja 'smrtne kazne'. Prvi je način tako da se kreću u krugu mlađih ženki umjesto onih zrelih koje su puno snažnije i opasnije.

Druga metoda, koja upražnjavaju zreli mužjaci, jest svojevrsni oblik oralnog seksa, kojeg izvode samo na zrelim ženkama. Pritom 'grickaju' dio ženskih vanjskih genitalija i izlučuju tekućinu, koja je vjerojatno probavni sok. Znanstvenici pretpostavljaju da takva 'oralna lubrikacija' smiruje ženke koje onda ne pojedu svoje mužjake.

Play ponuda
Play ponuda