ZNA SE TKO JE GAZDA

UVIJEK IMA VEĆI GRABEŽLJIVAC: Snimljeni rijetki kitovi ubojice i to baš kada rasturaju morskog psa

Rijetko viđena vrsta kitova ubojica snimljena je kod obala Kalifornije u trenutku u kojem ubijaju i jedu morskog psa.

Fotograf Slater Moore je pomoću drona snimio skupinu od četiri pučinska kita ubojice, dva mužjaka i dva mladunca, kako vuku morskog psa po Zaljevu Monterey.

Otkako su se 1970-ih pojavile Ralje i isprepadale sve koji su ulazili u more, morske pse se smatralo glavnim simbolom koliko smrtonosna mora mogu biti. Nema sumnje da su morski psi su još uvijek dosta smrtonosni za bespomoćne plivače, ali kako to ova snimka dokazuje, čak ni morski psi nisu sigurni kada na scenu dopliva jato visoko-inteligentnih divovskih sisavaca poput kitova ubojica.

TOTALNO IZNENAĐENJE: Prvi put u povijesti snimljen čudnovati morski pas koji ima penis na glavi

Snimka koja je nastala 13. prosinca u okviru programa Monterey Bay Whale Watch, prilično je mirna u početku, s jednako nježnom glazbenom podlogom, ali onda gledatelj shvati u što zapravo gleda. Kitovi ubojice, za koje Huffington Post piše da su se odvojili od većeg jata, trgaju nesretnog morskog psa, ležerno kao što se tamane grickalice.

No, to je bio samo još jedan dan na otvorenom moru i sudbina koja vjerojatno zadesi mnoge morske pse i puno drugih vrsta riba, ali stvarno prikazuje koliko se lako može izgubiti život.

Iako kitovi ubojice djeluju pitomo, pogotovo kad ih se gleda u morskim parkovima kako nose svoje trenere i prskaju publiku, ipak je riječ o vrhunskom morskom grabežljivcu kojem strašni morski pas dođe kao usputni zalogaj.

Povratak na Net.hr