MLADI GA OBOŽAVAJU GLEDATI

DAVID ATTENBOROUGH JE USPIO: ‘Najbolji dokumentarac o prirodi ikad snimljen’ pregazio je slavni reality show

Izgleda da mladi ipak ponovo počinju više cijeniti ljepote svijeta prirode nego zavijanje pjevača amatera i pošalice zvijezda.

BBC je potvrdio kako su prve tri epizode serijala Planet Zemlja II privukle više gledatelja u dobi od 16 do 34 godine nego X Factor, prenosi Independent.

BBC EMITIRAO HOROR SNIMKU IZ ŽIVOTINJSKOG CARSTVA: Potjera zmija za malom iguanom šokirala gledatelje

Sir David Attenborough naveo je tehnološka poboljšanja kao razlog rasta uspjeha druge sezone njegovog dokumentarca, koji je doveo životinje gledatelju bliže neko ikad ranije zahvaljujući kamerama na daljinsko upravljanje.

“Rečeno mi je da privlačimo natprosječno velik broj mlađih gledatelja, a navodno je glazba Hansa Zimmera posebno popularna”, izjavio je ovaj prirodoslovac. “To mi čini izuzetno zadovoljstvo.”

DOBRO SE NAJEO: Polarni medvjed opljačkao TV ekipu

Svijest da nam je sudbina povezana s prirodom

Osim tehnologije i promjena kod ureživanja zvuka, Attenborough kaže kako vjeruje da se gledatelji jednostavno “ponovo stupaju u kontakt s planetom čija ljepota je narušena i čije zdravlje postaje sve lošije”, te da sve više razumiju kako su njihova budućnost i budućnost planeta neđusobno povezane.

Do sada je najbolje ocijene dobila druga epizoda serijala Planet Zemlja II koja se bavi planinama, a koja je u Britaniji privukla 1.8 milijuna gledatelja, nasuprot 1.4 milijuna ljudi koji su tog tjedna gledali X Factor.

Kao da se krećete zajedno sa životinjama

“Vizualno, dok je prva sezona serijala Planet Zemlja uzela gotovo božansku perspektivu i rekla ‘Pogledajmo dolje na Zemlju’, ono što Planet Zemlja II radi je da kaže ‘Uđimo u živote životinja, i promatrajmo ih iz njihove perspektive”, nedavno je izjavio producent serije Mike Gunton.

“Vizualni potpis serije je takav da osjećate kao da je kamera sa životinjama. Sve je jako fluidno, jako aktivno. Na primjer, možete vidjeti prekrasnog lemura kako skače kroz šumu. Uobičajeno bi to snimali tako da stojimo otraga i snimamo ga, ali ovdje vam lemur skoro skoči preko ramena, i dok vam skače preko ramena, vi ste s njim – kamera trči s njim!”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr