TJEDAN KOZMONAUTIKE U ISTRI

PULU POSJETIO POZNATI KOZMONAUT I HEROJ RUSIJE: Otkrio je kada možemo očekivati svemirski turizam

Svemirski turizam možemo očekivati već za pet godina, a cijene svemirskih putovanja ovisit će o broju posjetitelja

U sklopu “Tjedna kozmonautike u Istri” Pulu je posjetio poznati ruski kozmonaut Sergej Rjazanski. Prozvan je herojem Rusije jer je postavio svjetski rekord u najduljoj šetnji svemirom koja je trajala osam sati.

Učenici industrijsko-obrtničke škole Pula susreli su se s kozmonautom Sergejem Rjazanskim i zadivili ga nekim od svojih izuma. Od mašine za pranje jednog para čarapa do robotske trke na prstenac, a lansirali su i nekoliko svemirskih sondi.

”To mi je bilo jako zanimljivo s time da kad smo zadnji put to lansirali ja sam bila u avionu jer mi je bio rođendan i to mi je bio rođendanski poklon”, rekla je Danijela Kovačević, bivša učenica industrijsko–obrtničke škole Pula za RTL.

ŽENA KOJA JE BILA U SVEMIRU TVRDI: ‘Izvanzemaljci postoje. Moguće da žive među nama, nevidljivi’

Svemirski turizam za pet godina

”Moram reći da imamo nevjerojatno lijepi planet i moramo ga čuvati i o njemu brinuti kako bismo mogli živjeti u miru na planeti Zemlji”, kazao je ruski biolog i kozmonaut Sergej Rjazanski.

Kaže kako svemirski turizam možemo očekivati već za pet godina, a cijene svemirskih putovanja ovisit će o broju posjetitelja. Pitali su ga i kako se njegova obitelj nosi s opasnom profesijom…

”Kako se kod nas kaže – idiot u obitelji mora biti samo jedan i to je mjesto već zauzeto”, rekao je Rjazanski.

JE LI UPRAVO OTKRIVENA ‘VJEČNA TAJNA’? Najpreciznija računica dosad govori puno o stvarnoj sudbini svemira

Okinuo 350 000 fotografija našeg planeta

U svemiru je proveo 304 dana, a okinuo je čak 350 000 fotografija našeg planeta. 50 najboljih trenutačno je izloženo u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

”Inače je on u Rusiji sada u penziji, ali je itekako aktivan, pravi media maker, animator za djecu, za učenike, za svih nas na svijetu da malo vidimo da ove naše prizemne stvari nisu važne koliko je važno da budemo ljudi kako na zemlji tako i u svemiru”, rekao je Marino Tumpić, voditelj astronomske udruge Vidulini.

MISTERIOZNI OBJEKT JURI SVEMIROM, IZBACILA GA JE SUPERMASIVNA CRNA RUPA: ‘Ovo je stvarno super-uzbudljivo’

Povratak na Net.hr