ZAINTERESIRANI?

PLAĆA JE DOBRA, ALI ĆETE ČESTO PUTOVATI: NASA traži specijalista koji će obraniti zemlju od izvanzemaljaca

NASA traži nekoga tko će zaštiti Zemlju od izvanzemaljske zaraze.

Glavni zadatak časnika za zaštitu planeta je osigurati da ljudi u svemiru ne kontaminiraju planete i (prirodne) satelite, kao i da izvanzemaljska materija ne zarazi Zemlju. Nude plaću od 187.000 dolara i čitav niz bonusa.

“Planetarna zaštita je zadužena za izbjegavanje organske materije i biološke kontaminacije u ljudskim i robotskim misijama u svemiru. NASA primjenjuje pravila planetarne zaštite za sve svemirske misije koje bi mogle namjerno ili slučajno ponijeti organizme sa Zemlje na planete ili druga svemirska tijela u Sunčevom sustavu, kao i za misije koje se trebaju vratiti na Zemlju s uzorcima” stoji u opisu posla, prenosi Independent

Američka agencija nudi ugovor na tri godine, s mogućnošću produljenja na pet godina, a od kandidata se očekuje da su spremni često i daleko putovati. Moraju imati najmanje godinu dana iskustva u najvišim razinima civilne službe, magisterij iz fizike, strojarstva ili matematike te “napredno znanje” o planetarnoj zaštiti. Nažalost, mogu se prijaviti samo Amerikanci.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr