KINESKI HYPERLOOP

DOLAZI VRIJEME SUPERBRZIH PUTOVANJA: Kinezi najavljuju čudesni ‘leteći vlak’ koji će juriti 4.000 km/h!

Kineska državna tvrtka za svemirsku tehnologiju China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) objavila je kako planira započeti s radom na “letećem vlaku velike brzine”, koji bi mogao doseći brzinu od 4.000km/h.

Očito je da su u Kini vidjeli koliku je popularnost postigao Hyperloop Elona Muska, te su odlučiti predstaviti svoje planove za superbrzo putovanje, piše Interesting Engineering.

Hiperbrza levitacija

Tako je državna tvrtka najavila ‘leteći vlak velike brzine’ ići brzinom tri puta većom od brzine zvuka, ili više od četiri puta brže od današnjih komercijalnih letova.

Direktor CASIC-a Liu Shiquan izjavio je kineskim medijima kako je cilj postići “nadzvučni let nisko nad tlom” pomoću magnetne levitaciju u vakuumskoj cijevi.

USPJEŠNO OBAVLJEN PRVI TEST REVOLUCIONARNOG PRIJEVOZNOG SUSTAVA: ‘Hyperloop One postigao je ono što još nitko do sada nije’

Govoreći o sigurnosti, glavni inžinjer projekta Mao Kai izjavio je kako će ubrzanje putničke kabine biti manje nego brzina uzlijetanja putničkog mlažnjaka.

Trenutačno tim koji stoji iza projekta surađuje s više od 20 znanstvenih instituta, kako kineskih tako i međunarodnih, kako bi ga pretvorili u stvarnost.

Povratak na Net.hr