IZNADPROSJEČNO TOPLO

VRUĆI KRAJ MJESECA: Kolovoz će nas pozdraviti s temperaturama i do 38 stupnjeva Celzija

Posljednji dani mjeseca kolovoza donose ponovno visoke temperature. Dok će u unutrašnjosti one sezati do 32 stupnja, u Dalmaciji se, pak, očekuje vrućina na kojoj će se turisti i domaći moći “cvrljiti” na čak 38 stupnjeva Celzija.

Hrvatska bi, kad su vremenske prilike u pitanju, kolovoz trebala završiti u bogatom plusu. Naime, za pojedine krajeve predviđaju se temperature koje će sezati i do 38 stupnjeva Celzija.

Prema pisanju Udruge Crometeo, te vrlo visoke temperature ipak su predviđene za Jadran. Naime, iako će u noći sa srijede na četvrtak puhati bura preko dana će temperatura sezati i do 34 stupnja Celzija. Pretežno vedro vrijeme nastavit će se i u petak kada će puhati slab do umjeren maestral s temperaturom od 31 do čak 36 stupnjeva ponegdje u Zagori. U subotu će i tih 36 skočiti na 38 stupnjeva uz puhanje maestrala. Nedjelja će na Jadranu također nastaviti istim toplotnim tempom pa će se dnevne temperature kretati od 31 do 37 stupnjeva Celzija.

Pravo ljeto Crometeo je najavio i za drugu polovicu tjedna u unutrašnjosti zemlje. Tako će od četvrtka iz dana u dan biti sve toplije pa se za vikend mogu očekivati temperature i do 32 stupnja.

Crometeo/Danas.hr

Povratak na Net.hr