ORGANIZIRANI KRIMINAL

VOJSKA OPKOLILA I UHITILA ‘CRNU UDOVICU’: Pala seksi žena narkobosa koji je kontrolirao najveću favelu u Riju

Udovica šefa kartela uhićena je nakon što je pokrenula oružani ustanak kako bi vratila teritorij koji je nekada kontrolirao njezin suprug.

Danubia Rangel (33) započela je krvavu borbu u Rochini, najvećoj faveli Rio de Janeira. Postala je kraljica geta nakon što se udala za zloglasnog narkobosa te preuzela njegovu bandu.

Ipak, ubrzo ju je otjerala suparnička banda koju je vodio jedan od bivših pomoćnika njezinog supruga.

Nasilje u faveli

Rangel, nazvana i Šerifom Rocinhe, navodno je u kolovozu povela 100-injak naoružanih pristaša kako bi ponovo preuzela favelu. Od tada favelom vlada nasilje – pucnjave su česte, a za sada je desetero ljudi ubijeno.

Potkraj prošlog mjeseca je poslana vojska, a nakon što je 1000 vojnika opkolilo prostor, 50 vojnika je poslano da uhiti Rangel. Optužena je zbog svoje uloge u nasilju.

Bivši joj nisu dobro završili

Bježi od policije još od prošlog ožujka kada je osuđena na 28 godina zatvora zbog trgovine drogom.

Zbog svoje prošlosti, brazilski mediji prozvali su je Crnom udovicom, prenosi Daily Mail

Prvi suprug bio joj je Luis Fernando da Silva, poznatiji kao Mandioca, diler droge koji je stradao u sukobu s policijom 2003.

Dvije godine kasnije policija je ubila i njezinog tadašnjeg dečka, Marcela de Souza Andradea.

Kasnije se udala za Antonija Francisca Bonfrima Lopesa, poznatijeg kao Nem, koji je kontrolirao drogu u faveli Rochina. Radila je kao njegova desna ruka nakon što je zatvoren.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr